Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ally-20

Oryginalne zaproszenia

Polecane posty

Hej szukam jakiś fajnych oryginalnych i nie masakrycznie drogich zaproszeń. Wszystkie jakie oglądam są jakieś takie kiczowate. Dziewczyny znacie jaklieś linki z fajnymi zaproszeniami?

Zalezy jaki styl zaproszeń uznasz za oryginalny- ręcznie robione czy grafika komputerowa itp. Poszukaj w necie.

Gość też
U nas wyszło ok. 1,30 zł za sztukę (licząc z kopertą i wysyłką). Projekt własny, oddany na druk cyfrowy - w szarościach, więc tanio. Personalizację kopert robiłam we własnym zakresie na domowej drukarce.

Nie chcę żadnych kokardek i czegokolwiek co by mi się kojażyło z przepychem lub nie daj boże z bazarem. Szukałam w necie ale nic mnie nie zachwyliło.

Gość też
Mnie się też nie podobają. Dlatego swoje zaprojektowałam sama :P Dzięki temu obyło się bez elementów dekoracyjnych typu gołąbki i obrączki oraz bez cytatów :)

Ja swoje też sam zrobiłam zupełnie nie slubne (sama jestem zdziwiona, że wsystkim się podobają) Wikozystalam motyw dmóchawców bo akurat taka grafika mi się spodobała a potem trzeba yło wymyślić ideologie bo wiadomo dmuchawce raczej nie kojarzą się ze ślubem. Na jednej stronie wrzuciłam fragment piosenki Dmuchawce, latawce, wiatr Urszuli i wszystko jest spójne. Znajomym zrobiliśmy wersje internetową gdzie zawiadomienie otwiera się jak zaroszeniew tle wrzucilismy właśnie Dmuchawce, latawce, wiatr...

Ale grafomańsko napisałam jeszcze tylko "że" brakuje przez "rz" mam nadzieje,że rozczytacie mnie.

Gość Martynnaa_24
Kupiła na all piękne, stylizowane na stare, pisane na złotym papirusie, calośc zwinięta była w rulon, przewiązane zlotą wstążką. W środku tekst w lekko żartobliwym tonie napisany piękną trzcionką coś mniej wiecej- Teatr Umyślnie Straconej Wolności ma zaszczyt zaprosić Sz P...........na przedstawienie pt A Potem Zyli Długo i Sczęśliwie.... Zaproszenia kosztowały 1,50 jedno i wśród moich gości zrobiły furorę!!!

Gość też
Tylko zwróćcie uwagę na to, czy firma, w której zamawiacie zaproszenia, ma korektora. Siedzę w branży i cierpię, jak dostaję zaproszenia z nazwą restauracji ujętą w cudzysłów calowy zamiast drukarski - państwo młodzi nie mają obowiązku się na tym znać, ale firma, w której zamawiają, tak!

Gość Martynnaa_24
Ale w zyciu się nie obraże :) każdy ma prawo do własnego zdania..ja jak chodziłam po księgarniach, widziałam projekty w necie itd i na wszystkich widniały obleśne gołąbki, motywy obrączeki innych dupereli, w środku słaby tekst o miłości, wszystko w bieli lub beżach na śliskiej karteczce to odechciało mi sie tego. Jak dla mnie takie coś jest niezwykle kiczowate, w moich zakochałam się od razu, były oryginalne i po prostu cieszące oko. No ale nie każdemu mogą się podobać.

Gość housewive000555
decorius moim zdaniem nalicza sobie dużą marżę :) No ale z czegoś żyć trzeba.

zaproszenia powinny być przede wszystkim dopasowane do charakterów i stylu Pary Młodej. Powinny być również w miarę dopasowane do przyjętej tematyki, tendencji przyjęcia weselnego. Dlatego każda para powinna mieć indywidualnie przygotowane tylko dla niej zaproszenia. U nas juz można takie zamówić, a tutaj: http://free-ideas.pl/zaposzenianazamowienie-inf-19.html przygotują nawet 3 projekty specjalnie pod Młodych. To w końcu wizytówka i jakby zalążek imprezy weselnej Śpieszmy się kochać!

Gość zakręcona bardzodd
ja sama wpadłam na pomysł zaproszeń dopasowanych bardzo do nas i sami je zrobilismy więc jestem pewna ze nikt takich nie ma. nasz pomysł jest taki: zaproszenie 16cm na 16 cm, pudełko grubośc 5 mm. zaproszenie zrobione w kolorze z papieru lakierowanego "bombonierkowego" na froncie zaproszenia jest 9 naszych zdjęć 4cm/na 4cm wybranych z róznych ciekawnych miejsc gdzie bylismy. każde zdjęcie się otwiera jak okienko a w środku jest czekoladka. Jeśli kojarzycie dawne kalendarze adwentowe - to jest to coś bardzo je przypominające. czekoladki zamówiłam na allegro sa takkie o grubosc 5mm, a szerokosc i gługość 3,5 cm. na rewersie jest standardowy tekst zaproszenia. aha tłem pod zjęcia i taki esame tło na rewersie jest pawie piórko, które jest motywem przewodnim, tzn. na zaproszeniu, będę miała kilka pawich piór w bukiecie i na stołach w kieliszkach w bankietówkę będzie włożone tez pawie pióro. pewnie nie każdemu się spodoba - ale jak dotąd ludzie którym wręczylismy są zachwyceni - no i mozna sobie zjeśc czekoladkę ze śroka nie niszcząć zaproszenia :) czekoladki przyklejalismy od środka na tzw. kropki kleju, same pudełka sklejalismy na taśmę dwustronnie klejącą. wypisywanie zaprszeń- ojelnym Snowman. roboty co nieiara ale efekt jest zarąbisty :)

Gość prrreee
A pawie pióra przynoszą pecha.....

Jak dla mnie warto zawsze poczytać, popodglądać jakieś fajne fan-blogi ( - jest tego trochę amerykański elizabethannedesigns.com/blog/, brytyjski weddinginvitationshop.co.uk/blog/, czy ten polski www.fajne-wesele.com.pl), czy galerie (zazzle.com, www.jakacards.pl, bellafigura.com) I po takiej "lekturze" i inspiracjach można przejść do ostatecznego wyboru ;D hehe

Nie możecie znaleźć ładnych zaproszeń? Wszystkie wydają Wam się bez duszy i klimatu? Postanowiłam to zmienić i sama zaczęłam projektować. Zapraszam serdecznie na właśnie założoną strone facebookową https://www.facebook.com/pages/Zaproszenia-%C5%9Blubne-Wedding-invitations/367224309988218 Moim zdaniem, zaproszenia są urocze, świeże, klimatyczne i co najważniejsze indywidualne. (dopasowanie projektu do danej pary). Serdecznie zapraszam. I będę wdzięczna za opinie!:) Pozdrawiam ciepło!.

Aaaa, jeśli Wam się podobają moje projekty, to będę baaardzo wdzięczna za przesyłanie dalej z prośbą o polubienie i udostępnianie:) Niech świat zaproszeń ślubnych przestanie być jedną wielką masą:) Chciałabym żeby w Polsce pojawiła się moda na zaproszenia z duszą i sercem:) Pozdrawiam serdecznie! tu jest link do strony https://www.facebook.com/pages/Zaproszenia-%C5%9Blubne-Wedding-invitations/367224309988218 Dziękuję!

Pomysłów może być wiele, ale wykonanie tylko jedno :) Chciałybyście żeby orkiestra była z podwórka, Ksiądz innego wyznania, menu z baru mlecznego a miesiąc miodowy w lesie pod namiotem ?