Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JestemWSzoku PRoszE pomozCIE

Serduszko nie bije::(:(((

Polecane posty

Staralismy sie z partnerem o dziecko udalo nam sie dosc wczesnie bo po 4-5 miesiacach prob.dokladnie 1 czerwca zrobilismy dwa testy ktore wyszly pozytywnie tydzien po tym bylismy juz i ginekologa i tu szok powiedziala nam ze to 6 tydzien!! cos mi nie pasowalo poniewaz ostatnia miesiaczke mialam 2.maja do 7,maja wiec jak to 6 tydzien? oczywiscie wiem ze mozna miesiaczkowac ale mimo to wydaje mi sie ze okreslila za duzo tyg , plod. wczoraj bylismy drugi raz zrobila mi usg teoretycznie zaczelam 10 tydz, chodz nijak nie moge sobie tego wyliczyc, bo z tego co mi wychodzi zaczelam mierzyc temperature w maju i okolo 13-15 mialam 37 temperatury ,,, w kazdym razie wczoraj uslyszlam ze serduszko nie bije, a ja sie zastanawiam ze moze poprostu ten plod jest mniejszy i to dlatego,,, na jutro mam wizyte w klinice ale nie zgodzilam sie odrazu na zabieg chce miec 100% pewnosc pierwsze chce jeszcze raz badanie. prosze napiszcie co o tym myslicie czy lekaz mogl sie pomylic okreslajac wiek plodu???

Skonsultuj się z innym lekarzem. Potem dopiero podejmuj decyzję o łyżeczkowaniu. Jeśli to prawda, bardzo mi przykro

Gość ubaśka
wiek płodu lekarze obliczają od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Jesli om mialas 02.05 to jestes juz w 10 tygodniu. Tydzien ciązy sie okresla na podstawie om. Jesli w 10 tc serduszko nie bije to niestety oznacza smierc płodu. Przykro mi.

Ponadto, jesli nawet lekarz sie pomylil co do wieku płodu, to to tez nic dobrego nie oznacza, bo słabo sie rozwija (nieadekwatnie do tc)

Gość ubaśka
A czy zrobili Ci adania hormonów? Bo to też dużo mówi o wieku ciąży.

żadnych badan hormonalnych nie mialam

Gość thaisse80
Moze ja cie pociesze. ja mialam ciaze 3 tyg mlodsza niz wynikaloby to z OM i urodzilam zdrowa corke. w zeszlym roku OM byla u mnie 25 maja. testowalam w sierpniu i myslalam ze to bedzie juz kolo 12 tc natomiast sie okazalo, ze to dopierpo 8tc. Lekarz twierdzil ze sklamlam z ta miesiaczka w maju a ja jestem pewna ze wtedy byla ostatania miesiaczka, ze w czerwcu juz jej nie bylo. Moze mialas dluzzsza owulacje, moze ci sie cos przesunelo?

serduszko już bije zazwyczaj w 6tc, więc nawet jeśli ciąża jest młodsza o 2tyg już powinno bić. Musisz zrobić betę hcg z krwi i powtórzyć na tym etapie nawet następnego dnia, ale prawidłowo co 48h. Powinna rosnąć U mnie beta w 11tc była bardzo malutka i leciała na łeb na szyję, więc wiedziałam, że już się nie uda. Mimo to w szpitalu sami powtarzali kilka razy betę i usg dla pewności

Dziekuje bardzo wszystkim ktorzy napisali.Ide jutro na jeszcze jedno badanie do innego lekaza, a wlasciwie do tej kliniki do ktorej podala mi moja ginekolog adres, z tym ze ja narazie BEZ jeszcze jednego badania lub innych dodatkowych nie zgodze sie na zabieg, i tak strasznie pisze mi na tej kartce Aborcja:(( , Mieszkam w niemczech mielismy wieksza szanse dostac mieszkanie i przedewszystkim szybciej gdybysmy doniesli ta ksiazeczke matki do urzedu, co za parodia dostalam ja wczoraj...strasznie boli gdy na nia patrze... mimo to zywie jeszcze nadzieje ze COS jakis CUd ze plod mlodszy ,niewiem poprostu chwytam ostatniej nadzieji:((niestety prawda jest tez taka ze od tygodnia nie jest mi nie dobrze wczesniej nie wymiotowalam ale mdlilo mnie i bolaly piersi teraz nie mam tych objawow a przynajmniej nie jak wczesniej :((

Dodam ze wczoraj u gina mialam pobierana krew z palca i mocz. Chcialam jeszcze dodac, ze moj gin zrobil mi dziwnie to badanie , to jest doktorka dobra ale zabiegana , slyszlaam ze raz sie juz pomylila przy mojej cioci ... naszczescie wyjasnilo sie u innego lekaza.W kazdym razie w poczekalni czekalismy 4 godz, chodz termin mialam na wyznaczona godz, moze zrobila cos za szybko , wogole samo badanie bylo dziwne, poniewaz na poczatku powiedziala ze nic nie widac bo mam niby pelny pecherz, powinna powiedziec zebym poszla do wc i powinnismy sprobowac jeszcze raz, wogole w porownaniu z tym zdieciem a zdzieciem pierwszym w 6tc jest wszystko rozmazane, niewiem moze przesadzam, okaze sie jutro :(

Życzę Ci z całego serca, żeby się okazało,że to jednak fatalna pomyłka lekarki :o Bądź dobrej myśli.

Gość ubaśka
Trzymam za Was kciuki..

Ja tez mam jutro badanie ,ktore pokaze czy bije sedruszko i czy wszystko ok.Mam nadzieje,ze u mnie bedzie ok i tobie tez zycze powodzenia!

koniecznie daj znać jak poszło, jejku mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz, trzymaj się jakoś...

Gość kasiulaaaaaaaaa1587
ja rownniez trzymam kciuki aby z Twoim dzidziem wszystko bylo ok! bardzo mnie to wzruszylo i zycze Ci zeby wszystko dobrze sie skonczylo

Autorko napisz jutro i ja rowniez trzymam kciuki aby z dzidzia bylo wszystko w porządku :*

Jestem.. niestety nie mam dobrych wieści:( Byliśmy dziś w klinice na kontrole do ostatniej chwili łudziłam się,niestety. Na jutro 8 rano mam termin na zabieg z pełną narkozą.:( Niestety mój dzidziuś przegrał walke... Jestem swykonczona psychicznie już w gabinecie popłakałam się lekaż pocieszał mnie,że to sie zdarza, ze nawet jego żona też przez to pzeszła , że jstem młoda (23l) wiec mogę mieć jeszcze z 5 dzieci. Teraz daje sobie w zasadzie nam z partnerem ktory bardzo mnie wspiera i wiem ze jemu tez nie jest lekko widze to strasznie po nim dajemy sobie krotka przerwe.Musze odpoczac psychicznie... oczy bola juz lez brakuje, pytanie dlaczego? Serdecznie dziekuje za wpisy Wierze ze nastepnym razem napewno sie wszysstko dobrze uda! Jutro czeka mnie cholernie straszny dzien. A pozniej wszystko od nowa..... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco trzymajcie sie :(((

Zadne slowa nie ukoja bolu i tego co przezywasz, jesynie moge napisac zebys sie nie zalamywala i na pewno uda Wam sie w koncu zostac rodzicami:* mam trzy poronienia za soba wiec wiem jaki to bol:( Trzymaj sie skarbie:* Pamietaj po burzy zawsze musi zaswiecic sloneczko:*

przykro mi :( ja czekałam na zabieg prawie 2 tygodnie i to był koszmar. Będzie ciężko, ale czas przynajmniej troszkę leczy rany. Zrób badania, b o może być błaha przyczyna, łatwa do wyleczenia. Przytulam mocno

W klinice bylo okropnie,personel mily ale co z tego?Najgorsza byla pelna swiadomosc gdy przewozili mnie na sale operacyjna i ten usmiech kobiety ktora chciala byc mila, a ja chcialam dac jej w zeby za ten usmiech...co za pytanie jak sie czuje, gdy z oczow lecialy lzy ktorych nie dalo sie powstrzymac, pozniedzj narkoza 3 wdechy i odplynelam ,,, obudzilam sie na sali musialam poczekac jeszcze 3 godziny poniewaz mialam podane 2-3 kroplowki, prawie caly ten czas na korytarzy czekal na mnie moj kochany facet, pozniej powiedzial mu ze strasznie bylo mu przykro bo z windy wyjechala kobieta na luzku z noworodkiem i obok nich zaplakany szczesliwy ojciec... jakie to zycie jest dziwne.....

najbardziej dobija to,że tu na kafe co chwilę pojawia się jakaś laska, która jest załamana tym,że zaszła w ciążę :o życie bywa niesprawiedliwe...

wyczytalas w mojej głowie...malo mnie tez przekonuje gadka typu Bog tak chcial-tak musialo byc ,,, nie daje sie nadzieji a pozniej tak brutalnie zostala odebrana:(

Gość ubaśka
Wiem jak jest Ci ciężko.. Mialam dokładnie taką samą sytuację. Też byłam w 10 tygodniu gdy okazało się, że ciąża przestała się rozwijać w 6 tygodniu:((zabieg miałam w zeszłym tygodniu:((( nie chciałam wcześniej o tym pisać abyś nie traciła nadziei. Bardzo Ci współczuję..

Gość ubaśka
Wiem jak jest Ci ciężko.. Mialam dokładnie taką samą sytuację. Też byłam w 10 tygodniu gdy okazało się, że ciąża przestała się rozwijać w 6 tygodniu:((zabieg miałam w zeszłym tygodniu:((( nie chciałam wcześniej o tym pisać abyś nie traciła nadziei. Bardzo Ci współczuję..

Gość kolejna...ja
z miesiaczki wynika ze jestem w 9, plod ma 1,46 a nie bije mu serduszko...jutro ide na badanie TAK BARDZO SIE BOJE ! ;(( a nadzieja chyba umarla juz... ;((((

nie martw sie o ile moge tak powiedziec,bo wiem jak to boli. ja juz jestem prawie tydzien po zabiegu 2 dni krwawie wczesniej mialam plamienia jeszcze wiadomosc ze dziadek moj umarl wczoraj a ja nie moge byc na pogrzebie bo jestem w niemczech:( strasznie ciezki czas mam , ale bedzie dobrze wierze w Twoje jak i moje nastepne starania a zabiegiem sie nie martw dostaniesz narkoze nic nie bedziesz czula,. co prawda ja biore nospe bo moze bolec do paru dni po zabiegu ale nie musi. wiem co przezywasz jestem z toba:(

Gość kolejna...ja
a powiedz mi jeszcze ile mial plod mm/cm jak stwierdzil lekarz ze nie bije serce? moj ma 1,46cm i jutro ide na badania, nie mam sily na nic, stres tak paralizuje ze az fizycznie wyczerpuje... ;(( no i plamienia mam troche krwi troche brunatnego ;((