Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajurweda_

ajurweda, kto mogłby polecić

Polecane posty

Gość Ajurweda_

kto powie cos wiecej na ten teamt, ale szukam osób, które korzystąły z masazy lub same je wykonuja, ogólny poglad wiedzy mam z internetu

To cudowna sprawa. Ja nie korzystam z masaży ale gotuje wedlug zasad ayurveda. Sa to pptrawy bez jaj, serow i miesa. Jesli jednak nie mozna sie bez tych produktow obyc, nie ma opcji aby je kategorycznie odrzucic. Podam Ci przykladowy bardzo prosty przepis placki z cukinii> 4 cukinie 2-3 lyzek maki zytniej 1/2 luzeczka zmielonego pieprzu 1/2 skorka z cytryny odrobina soli cukinie umyc, obrac "grubo zetrzec, make, pieprz skorke z cytryny i sol wiemieszac i piec male placuszki na oleju z oliwy W ayurveda uzywa sie glownie do smazenia "eytopionego "masla.Nazywa sie to ghee. Ale gdy brak to jedynie oliwe z oliwek, kpkosu, i innych palm. Smacznego

Gość Ajurweda_
no nieżle, dzieki, na pewno wypróbuje. zainteresowałam sie tym, bo mam 32 lata a chciałabym tak wygladac jeszcze długo długo. Ponoc "mądra" dieta i pielegnacja moga działać cuda:-)

Gość ziuta99
ja kupuje produkty ajurwedyjskie na senani.pl. Polecam maseczki i herbaty na spalanie cukru.