Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Margo Dżi

*************** LUTY 2011 ***************

Polecane posty

Gość IZULKA:)
Ja chodzę na NFZ i przy każdej wizycie mam usg :)

Ja jeszcze nie mialam usg...:(Izulka to ile razy juz mialas?Nie uwazasz ze przy kazdej wizycie to troche za duzo?

Miałam już dwa:) W poprzedniej ciąży też miałam usg przy każdej wizycie i z dzieckiem jest wszystko oki:) Myślę,że mój lekarz wie co robi i ,że jest świetny w tym co robi ,ponieważ ma bardzo dużo pacjentek.

Izulka nie mowie ze masz zlego lekarza,tylko ja osobiscie uwazam ze skoro nie ma potrzeby i wszystko jest w porzadku to po co dziecko naswietlac tyle razy.Nikt do konca nie wie jakie te ultradzwieki maja wplyw na dziecko.

Kashi mój ginekolog taką właśnie ma praktykę i ja mu ufam:).Prowadził moją pierwszą ciąże i jestem zadowolona:) Myślę ,że nie narażałby zdrowia tych maleństw:) 6 sierpnia następne usg:) Wtedy zapytam się go co i jak jeśli chodzi o częstość usg

Mogę do was dołączyć ? :) termin mam na 2 lutego 2011 :) usg miałam raz a następny miałam mieć 21 lipca, ale niesty zrezygowałam z ginekologa i przepisalam się do innego :) narazie mam na wizytę iść 12 sierpnia :)

17 luty jak dobrze pójdzie. Widziałam już na USG i słyszałam serduszko - 8t6d. W przyszłym tygodniu idę na badanie przezierności karkowej i całej reszty - boję się trochę jak każdej wizyty. Nie, nie jestem nienormalna tylko w styczniu na USG w 9 tyg dowiedziałam się, że jest puste jajo, więc teraz każde abdanie to stres. Ciążę znosze super gdyby nie ciagłe sikanie :) . Na wadze nic jeszcze nie widać, ale że z natury szczupłam to po posiłku wiadać brzuch! Trochę jak murzyńskie dziecko z opuchlizną głodową - to zdanie mojego małżona. Strasznie się tą ciażą ciesze, ale jeszcze się nie chwalę czekam na koniec magicznego 12tc czyli do niedzieli :) Pozdrawiam wszytskie brzuchatki i ide do ogrodu pooddychać i... zebrać pranie, ciąża nie ciąża ale samo nie przyjdzie do domu :)

Witam dziewczyny!Fajnie ze doloczylyscie do nas :).Wszystkie pisza ze pierwsze usg juz za nimi i widzialy serduszko tylko ja jeszcze nie :(.W przyszlym tygodniu dopiero spotkanie z polozna i bede wiedziala kiedy pierwsze usg.Ja dzisiaj czuje sie wrecz kwitnaco.Wysprzatalam cale mieszkanie,lacznie z oknami i doslownie teraz padam na twarz wiec ide juz zalegnac z ksiazka.Maz zabral starszego na spacer wiec mam chwile spokoju.Pozdrawiam.

Dziewczyny co tu tak pusto?!?Gdzie jestescie?Ja mam najazd tesciow,beda u mnie jeszcze przez dwa tyg wiec nie za bardzo mam czas zeby pisac.Teraz poszli do kosciola wiec mam chwile spokoju ufff...Wizyta u poloznej juz za nami.Nic nowego w sumie sie nie dowiedzialam.Cisnienie 100/60.Badanie moczu ok.Termin na 18.02.2010 mi wpisala w ksiazeczke hahaha.Dopiero na koncu wizyty sie zorientowala ze zly rok wpisala.Wage chyba miala popsuta i metrowke zreszta tez bo wyszlo ze jestem 5cm WYZSZA niz przez cale zycie i ze schudlam 1kg przez ostatni miesiac w co nie za bardzo chce mi sie wiezyc.Wyklocilam sie w kazdym razie o ten wzrost bo nawet w dowodzie mam 169cm wiec odjela 2 a i tak wpisala 173...Coraz mniej wymiotuje,chociaz jeszcze sie czasem zdaza to juz nie tak tragicznie jak wczesniej przez caly dzien.Pozdrawiam wszystkiie mamy.Odzywajcie sie dziewczyny.

Cześć dziewczyny!!! Długo mnie tutaj nie było bo kompuer mi padł. Ja jestem po kolejnym już usg:) Wszystko jest ok:) 7 września prawdopodobnie poznam płeć maleństwa:) A co u Was?

Czesc Izulka,niestety nasz topik umiera smiercia powolna...Juz chyba tylko my zostalysmy.Fajnie ze u Ciebie wszystko ok.My juz tez po pierwszym usg i okazalo sie ze dzidziaus jest troszke mlodszy niz sie spodziewalismy.Nowy termin to 12 marzec,ale jesli temat nie umrze to chcialabym zostac tutaj.

12 MARZEC TO TEŻ FAJNIE:) RZADKO TU ZAGLĄDAM BO CZASU MAM ZAWSZE ZA MAŁO:)

Gość mirka31.78@o2.pl
witajcie kochane mamuski niedawno odebralam wyniki posiewu wyszedl mi streptococcus agalactiae i znowu antybiotyk bardzo sie martwie bo co rusz jakas infekcja jeszcze mam bakterie w moczu ale na to tylko zurawine mi wypisala boje sie czy moje dzidzi wytrzyma te infekcje i poradzi sobie z antybiotykami:( martwie sie ze urodzi sie przez to chore chcialabym zrobic badania i zeby choc rz wyszly pozytywne juro ide robic morfologie mocz cukier i pare innych trzymajcie za mnie kciuki choc i tak pewnie zle wyjda ;(pozdrawiam to juz 15tyd .

Hej Mirka!Co to jest streptococcus?Mam nadzieje ze antybiotyki Ci pomoga i trzymam kciuki zeby z maluszkiem bylo wszystko ok.Gdzie sie podzialy inne mamy?Dziewczyny co u was?Odzywajcie sie.

Tu jestem:) U mnie bez zmian-no może brzuszek rośnie:)

Gość mirka31.78@o2.pl
witaj kashi to jest infekcja jakas te bakerie maja takie nazwy ze masakra jak masz ta infekcje to przed porodem 4godz musisz miec podane antybiotyki by dzidzia nie zarazila sie podczas porodu grozi to wczesnym porodem wiec trzeba antybiotyk brac ja musze zmienic bo po tym zoladek mnie tak bolal ze na pogotowie dzwonilam kazali zmienic.trzeba babeczki robic posiew bo tak sie o swinstwo wykryje bo nic mi nie dolegalo a okazalo sie ze jest.za 2 tyg mam dopiero wizyte musze recepte od lekarza pierwszego kontaktu wziac na dalacin i leczyc.

A kuku:) Dziewczyny co u Was?