Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zapytałam..mój błąd

krem na srom w czasie miesiączki ??

Polecane posty

witam :-) mam bakterię coli na sromie, w pochwie i w pęcherzu. dostałam lek doustny-nie antybiotyk, ale tak właśnie działający, oraz krem na srom. tabletki w czasie miesiączki oczywiście wiem, że można stosować, ale co z kremem ?? zapomniałam zapytać ;/ proszę o odpowiedzi- długo męczę się z tą bakterią i nie chce zrobić czegoś źle ..

Gość Steella
a co to za bakteria? na czym to wogóle polega? dokładniej ujmując-co Ci jest?

Gość Steella
grzybica?

bakteria, e.coli gramm ujemne. ona w 90% powoduje zapalenia pecherze wiec zapewne stad wziela sie u mnie 'wszedzie;' :( wolno odpisuje ale mam problemy z kafeteria

to na pewno nie jest grzybica, mialam robione posiewy sromy i pochwy. glowny problem to duze zaczerwienienie sromu + problemu z pecherzem. teoretycznie stosujac tampony moglbym smarowac bez ogr-tak sama rozumuje, ale przecież one sa chyba nie wskazane w czasie inf bakteryjnych tez ?? orientujesz sie w tym temacie?

to na pewno nie jest grzybica, mialam robione posiewy sromy i pochwy. glowny problem to duze zaczerwienienie sromu + problemu z pecherzem. teoretycznie stosujac tampony moglbym smarowac bez ogr-tak sama rozumuje, ale przecież one sa chyba nie wskazane w czasie inf bakteryjnych tez ?? orientujesz sie w tym temacie?

up może jednak ktoś odpowie..

up może jednak ktoś odpowie..

Gość konieckoncowkoncem
hej, jak masz e. coli to pamietaj zeby zawsze podcierac sie i myc w kierunku od przodu ku tylowi, bo to bakteria kalowa. z kremu na czas miesiaczki lepiej zrezygnuj. mozesz dodatkowo tylko sobie kupic jakas dobra flore w kapsulkach, lacibios femina podobno sie sprawdza w takich przypadkach.

dziękuję za radę:) tak właśnie zrobiłam- zaczęłam stosować kiedy miesiączka prawie całkowicie się skończyła-ost dni są baardzo skąpe u mnie. probiotyki zastosuję zaraz po skończeniu leku.. z tym podcieraniem racja.. mam nadzieję , że już niedługo się tego świństwa pozbędę. pozdrawiam :)