Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcie

brak swiadectwa ukoczenia szkoły sredniej a studia----prosze??

Polecane posty

Gość prosze pomozcie

hej chce złozyc papiery na studia zaoczne a nie mam swiadectwa ukonczenia liceum co mam zrobic?? obecnie studiuje dziennie na innej uczelni i tam mam pełną dokumentacje. a w domu nie wiem co sie stalo z odpisem bo wyniki z matury mam a odpis swiadectwa ukonczenia szkoły nie:( i nie wiem jak to rozwiazać nie wiecie czy jest taka mozliwosc aby z uczelni gdzie studiuje dziennie wybrac swiadectwo i pójść do notariusza zeby mi zrobił odpis?? czy co mam zrobic?? prosze pomóźcie

Nie trzeba świadectwa ukończenia szkoły średniej. Teraz jest rejestracja IRK wszędzie, potem donosisz tylko maturę lub jej odpis.

Gość nnn30
sprobuj w swojej szkole sredniej.....

Gość prosze pomozcie
CarrieBradshaw-----czyli w ogole nie bedzie ode mnie wymagac swiadectwa?? bo jak ja składamłam papiery 2 lata temu to było wymagane no ale teraz sie troche zmienilo... ta rejestracja irk i w ogóle a jak co to mozna wybrac ze szkoły tak?? a tak jak pisałam z dziekanatu i u notariusza to załatwic to sie nie da??

Teraz normalnie rejestrujesz się na danej uczelni przez IRK (o ile to uczelnia państwowa, bo na prywatnych z tego co wiem nie wszedzie to jest) Potem na stronie Twojego konta wyświetla się czy się dostałes/as czy nie i donosisz tylko maturę.

Gość prosze pomozcie
CarrieBradshaw dziekie wielkie mam nadzieje ze tak jest:) bo naprawde nie mam pojecia gdzie ja posiałam tamten odpis

Gość można wypożyczyć świadectwo
z dziekanatu na dzień , okazać tam gdzie potrzeba (na uczelni, w miejscu pracy) i oddać. Można je skserować w dziekanacie i opatrzyć odpowiednią pieczątką.

Gość /////////////ruda/////////////
niestety musisz mieć swiadectwo jak juz zostaniesz przyjeta. pełna dokumentacja zawiera zdjecia, podanie na studia, świadectwo ukonczenia szkoły średniej i podanie na studia jeżeli nie wydadzą Ci świadectwa z uczelnia zby zrobic odpis, to musisz zgłosić się do swojej szkoły średniej z podaniem o wydanie duplikatu (poszesz ze zaginęlo Ci np. podczas przeprowadzki, płacisz 26 zł i w ciągu dwuch tyg dostajesz duplikat)

Gość prosze pomozcie
dziewczyny juz wiem ze mi jest potrzebne to swiadectwo. A słuchajcie znalzłam w swoich dokumentach skserowane moje swiadectwo ukonczenia szkoły gdzie jest pieczątja jeszcze z licemu gdzie pisze STWIERDZAM ZGODNOSĆ ODPISU Z ORGINAŁEM i jest podpisana moja dyrektorka( zaznaczam ze to nie jest ten odpisy ktory dostaje sie ze szkoły tylko skserowane normalnie swiadectwo ale opatrzone pieczatka)jak myslicie to wystarczy?? bo np jak ja składalam dwa lata temu na mojej uczelni panstwowej to nie przyjmowali kserówek a tu składam na zaoczne do dzkoły prywatnej jak myślicei przejdzie to?? bo kurcze nie chce mi sie jechac do mojego liceum troche daleko no i długo sie czeka na ten dublikat chyba ze bede musiała to pojade:(

Gość /////////////ruda/////////////
najlepiej zadzwon do dziekanatu uczelni do której składasz dokumenty i się dowiedz