Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaaaarinkaa

Lekki staż w budżetówce z urzędu pracy, czy ciężka stała praca - co lepsze?

Polecane posty

Gość kaaaaaarinkaa

Witam. Latałam dziś za ofertami pracy i najpierw dostałam ofertę stałej, ale ciężkiej i średnio płatnej pracy do której mam się zgłosić za miesiąc. Potem byłam w urzędzie pracy, gdzie Pani zaoferowała mi lekki staż w państwowym archiwum. Co wybrać? Co prawda w tym archiwum dostanę za staż grosze (ok 700zł netto) ale jest to podobno praca bardzo łatwa, prosta i nawet ciekawa. Nie mam pojęcia co wybrać. Czy istnieje szansa, że po pewnym czasie zaoferują mi tam możliwość stałej pracy, czy też staż z UP spełnia rolę wyłącznie łapania frajerów do pracy za pół darmo? Liczę na odpowiedź :-)

Gość maćkowy potwór
na praktykach byłam w archiwum w UP, nie ma nic pasjonującego w tej pracy. Cały czas siedzisz w piwnicy i brudzisz się od kurzu. nie ma tez raczej szans ze zatrzymaja cie po stazu

Gość barabarabab
bylam na stazu tam raczej lapia frajerow, nie warto liczyc na zatrudnienie po odbebnieniu tego pol roku.

Z doświadczenia wiem, że budżetówka Cię nie zatrudni. Biorą stażystów, staż się kończy i wypad, bo dostaną zawsze kolejnych, chociaż staż z założenia ma być z gwarancją zatrudnienia ;) Tak, to prawda, że stypendium stażowe tyle wynosi. Co do pracy stałej...? Zależy co to za praca, w jakim wymiarze czasu, za ile, jaka umowa itd. No i przede wszystkim, sama musisz wiedzieć co chcesz robic w życiu :)

Gość na stazu kwota brutto
jest rowna netto (dostaje sie 800zl)