Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frankejsztajen

poród - pytanie

Polecane posty

Gość frankejsztajen

czy to prawda ze rodzi się całkiem nago? tzn nawet bez stanika?

Gość ManiaUbierania
Tak nago, ale masz na sobie tylko taką szpitalną piżamę rozpinaną z przodu żeby potem, dziecko nakarmić. No i oczywiście bez majtek bo dziecko musi czymś wyjść co nie??:D

Gość Los Angeles in USA
Moja siostra rodziła, mówiła, że w samej koszuli szpitalnej, bez niczego pod spodem, a potem tą koszulę miała podwiniętą aż nad brzuch.

Ja rodzilam w pryw klinice i mialam na sobie wlasna koszule nocna, ktora w czasie porodu tylko podciagnelam do gory. Rany, skad wy jestescie ze tam sie nago rodzi :O

Gość jaśmina123
Jak się ubierzesz tak będzie. Bez bielizny dolnej to tylko w ostaniej fazie, a tak na czas skurczów to normalnie w koszulce nocnej i bieliźnie.

A jak to jest w państwowych szpitalach, gdzie na porodówkach czasem jednocześnie rodzi kilka kobiet? Czy drzwi są otwarte, a po sali może kręcić się personel lub np. mężowie pozostałych kobiet?

ja rodziłam w pojedynczej sali do porodów rodzinnych. miałam na sobie własną koszulę nocną, stanika ani majtek nie miałam :P jak leżałam na łóżku to byłam nakryta kocem i prześcieradłem (było mi masakrycznie zimno i mnie kocem nakryli). na czas parcia podwinęłam koszulę i mnie odkryli. zaraz po zszyciu znów nakryli, tym razem 3 kocami, szlafrokiem i jeszcze czymś, bo aż mnie trzęsło z zimna. dodam ze na sali było gorąco, ok 26 stopni!!

Gość dghjk
Ja rodziłam w państwowym, były dwa łóżka oddielone od siebie i zasłonięte, dyskrecja zapewniona

Gość Zimna jak lód
przy drugim porodzie moją cipke oglądało ze 20 osób m.in.mąż innej położnicy (zmiana była akurat)... przy pierwszym porodzie oprócz fartucha miałam skarpetki a w skarpetce łapówka dla położnej...

Gość Los Angeles in USA
Moja siostra nie zwracała uwagi na to, czy ktoś tam był na porodówce, ile osób było i czy się gapili :) Modliła się, żeby się skończył ten cały poród, a rodziła tylko 2 godziny :)