Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammamammamamamamamma

drętwienie lewej ręki

Polecane posty

Gość mamammamammamamamamamma

Od ponad kilku miesięcy odczuwam mrowienie i drętwienie lewej dłoni. Ujawnia się to zazwyczaj po południu lub wieczorem. Najczęściej jak nic nie robię. Nic innego mi nie dolega. Czuję się dobrze. Drętwienie pojawia się czasami kilka razy dziennie, a czasem wcale. Początkowo to ignorowałam, ale zaczynam się tym troszkę martwić. Dodam, że jestem zdrową 27latką. Na nic nie choruję, nie biorę żadnych leków. Czy ktoś też tak ma? Czy powinnam iść do lekarza?

Gość wiadrozwoda
ja mam tak samo. Nie wiem co to jest!!!

Gość only meee
bardzo możliwe ze to coś związanego z sercem , tym bardziej że to lewa ręka. idź do lekarza zrób jakieś badania , np EKG . nie musi to być serce, ale trzeba uważac :) możliwe tez ze z nerwów ta ręka drętwieje , ale trzeba sprawdzic czy to nie serce.

Gość only meee
źle przeczytałam.. drętwieje Ci sama dłoń tak? czy kawałek ręki tez ? ale mimo wszystko lepiej sprawdzić , te badania nic nie kosztują :)

Gość kowalkowalkaka
u mnie zaczęło się od lewej dłoni, teraz czasami drętwieje mi prawa. Lekarz nie wie czemu. Co mam robić?

Gość NEUROLOG.......
moja mama to miała ZESPÓŁ CIEŚNI NADGARSTKA Jeszcze w nocy czuła ból . Miała zabieg ale im szybciej tym lepiej.

Gość xyz,zyx!!
Może niedobór potasu, magnezu? Też tak miałem, kupiłem magnez (potas jest na receptę), zjadam dwie tabletki dziennie i przeszło. Kawa, piwo czy częste oddawanie moczu wypłukuje te pierwiastki.

Gość zfsgaegrr
może to przepracowanie?

Gość mr 20lat
Rzecz miała miejsce ok. 2 lata temu. 'carpal tunnel syndrome' Tak mi kiedyś znajomy młody lekarz mówił, ale to tylko domniemania. U mnie było to spowodowane prawdopodobnie ciągłym ułożeniem dłoni w podobnej pozycji przy pracy na komputerze. Przez parę dni budziłam się z całkowitym paraliżem lewej części dłoni, co przechodziło, potem nie przechodziło, a teraz od dwóch lat mam bardzo lekkie odrętwienie. Fakt faktem pilnuję, żeby nią bardziej ruszać zwłaszcza jak pracuję przy kompie. Ponoć da się to zoperować, nie jest to ciężki zabieg. Z tego co zrozumiałam jest to nacisk na naczynia krwionośne przez zaważenie owego 'tunelu'. Wg mnie samej ma to główne połączenie z okolicami samego łokcia, bo nadgarstek nie jest sam w stanie pozostać w ułożeniu, w którym uciskałby naczynia, ale nie wiem, nie znam się. (Pan doktor w szpitalu kiedy przy ogólnych badaniach wspomniałam o problemie powiedział, że ' jego znajomy złożliwy chirurg mawia, że to od niedoboru seksu' heh)

A gdzie pracujesz?? W jaki sposób? Czy te reka takze boli? Czy wyłącznie dretwienie? Jest cieplejsza od drugiej czy nie? I w którym miejscu odczuwasz to dretwienie?