Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moonikaa91

studia

Polecane posty

Gość moonikaa91

Witam, jestem tegoroczna maturzystka. Mam pytanie, mianowicie złożyłam papiery na dwa kierunki studiów, na kul i umcs w Lublinie. Jeden z nich to licencjackie studia I stopnia 3-letnie (specjalizacje się wybiera po I semestrze), a drugie to studia jednolite magisterskie 5-cio letnie (specjalizacje wybieram na trzecim roku, chyba pod koniec drugiego semestru). Moje pytanie brzmi... czy po trzech latach będę miała wyższe wykształcenie jeżeli wybiorę studia jednolite magisterskie 5-cio letnie?? a później robię mgr i specjalizacje tak ? z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Gość iojiojio
Nie 5 letnie po 5 latach masz wyższe pełne magisterskie 3 letnie licencjat niepełne wyższe

Gość moonikaa91
kurcze, czyli po trzech latach nic nie mam? boje sie że sobie nie dam rady przez te 5 lat..

iojiojio wyzsze niepelnie mamy wtedy kiedy przeszlismy 5 lat stydiow a nie mamy tytulu mgr licencjat to studia wyzsze 1 stopnia mgr studia wyzsze 2 stopnia podyplomowka studia wyzsze 3 stopnia

Gość diablica to ja
a co boisz się że zaciążysz i nie wytrwasz hehehe? poziom na 3 letnich czy 5 letnich moze byc taki sam, róznica jest taka, ze po 3 latach mozesz zroboc magisterke w zupełnie innym kierunku jak sie nagle okaże że na rynku nie ma pracy dla Ciebie po tych studiach zas jak bedziesz na jednolitych 5 letnich to musisz ciagnac do konca

Gość diablica to ja
studia 3 stopnia to studia doktoranckie a nie podyplomówki

Podyplomówka hahahaha 3 stopien NO JA PIERDOLE !!!!!!!!!! Po licencjacie masz wykształcenie zawodowe/wyższe niepełne.

I nie prawda ze po 5 letnich musi ciagnac go konca. Po jednolitych może też robić studia II stopnia na innych kierunkach :O

tak przepraszam macie racje doktoranckie o tym myslalam nie wiem czemu inaczej napisalam pewnie dlatego ze podyplomowka chodzi po glowie :( przepraszam za wprowadzenie w blad

Gość moonikaa91
no tylko niestety nie ma psychologii I stopnia sa tylko 5-cio letnie

Gość baba powinna być pod facetem
Carrie Ty też jesteś taka sobie

Gość do CarrieB.
licencjat to pelne wyzsze, niepelne wyzsze to studia ukonczone bez obronionej pracy dyplomowej

wyższe niepełne podałam jako nazwę potoczną, na początku podałam zawodowe ;)

Gość moonikaa91
tzn na 5 cio letnich trzeba ciagnac do konca zeby cos miec??

"Licencjat (łac. licentiatus) tytuł zawodowy nadawany obecnie w Polsce absolwentom studiów I stopnia; tytuł ten oznacza wykształcenie wyższe zawodowe."

Monika ile Ty masz lat, ze sie tym interesujesz? Może poczekaj troche jeszcze, bo na studia gotowa nie jesteś.