Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna :(

Doradźcie? Jak powinnam się zachować?! Czy mama już rodzi?!

Polecane posty

proszę, pomóżcie, nie wiem co mam robić :( mama jest w ciąży, termin ma na 26.07 ale to chyba już! Mama leży na kanapie i zwija się z bólu ;( nie wiem jak mam jej pomóc, z tego cowiem to skurcze ma już gdzieś od 3 godz. Mama kazała mi siedzieć w pokoju, pewnie nie chce, bym ją oglĄdałą w takim stanie :( jesteśmy same w domu, tata poza iastem, ma wyłączony tel, dzwoniłam, choć mama prosiła żeby nie, bo do rana wytrzyma :( tak twierdzi :( co mam robić? słyszę jak cierpi.

Do szpitala powinno sie jechac jak sa skurcze przez co najmniej godzine co 5 minut i sie nasilaja Moze zwilz jakiś recznik i poloz mamie na glowie.. Nie boj sie wszystko bedzie dobrze

czyli dzwonić ? mama nie chce jechać, jest strasznie uparta... a co z wodami? dopóki nie odejdą, to ją odeślą do domu? ;( mam dopiero 12 lat. niezbyt wiele wiem. strasznie się stresuję

zadzwon do szpitala moze mama wytrzyma do rana ale to moze byc niebezpieczne postaraj sie z nia porozmawiac powiedz ze sie boisz i martwisz, ile masz lat?

nie boj sie nie odesla jej sprobuj zadzwonic nie na pogotowie zadzwon do szpitala polozniczego powiedza Ci co robic i podejma decyzje czy wyslac karetke skad jestes?

przepraszam że ciąglę pytam, ale naprawdę nie wiem co robić nigdy nie byłam w takiej sytuacji :( mam bez jej wiedzy dzwonić? najbardziej się boję, że to się w domu zacznie.. nasi sąsiedzi za nami nie przepadają:( chce mi się płakać. i czy karetka przyjedzie do poodu?

Lepiej zadzown na pogotowie powiedz ile masz lat i opisz sytuacje ze same jestescie i ze sie boisz spokojnie bedzie dobrze jestes bardzo dzielna

Gość oluś olek
Po kiego te glosowania i glosy zbieracie??? Dziewczynko dzwon na pogotowie,oni ci powiedza co i jak i w razie czego przysla karetke,ktora zabierze mame do szpitala.

pani powiedziała, że jak wody odejdąą to jeszcze raz dzwonić :( czy to długo może potrwać? nie chce by mama męczyła się zbyt długo. czy podczas skórczy można masować plecy?

Gość czyżby kolejna prowokacja
Nie chce mi się wierzyć, że 12-letnia dziewczynka siedzi na kafe i zadaje pytania. Nie chce mi się wierzyć, że ktokolwiek na pogotowiu powiedział 12-letniej dziewczynce, która jest sama w domu z mamą w zaawansowanej ciąży zwijającej się z bólu by obserwowała czy wody odejdą. 12 letnie dziecko mogło zapytać czy ta woda ma być z kranu.

nawet jesli prowo a tego nie wiemy nie robimy nic zlego a moze mozemy pomoc 12 latka coz moj syn wie co to wody plodowe tez ma 12 lat.

Gość jjjjjjjjjjjjj
Raczej to prowokacja - nie wierzę, że w szpitalu powiedzieli, żeby czekać do odejścia wód - przecież do samego końca może nie dość do pęknięcia pęcherza płodowego :o

Gość czyżby kolejna prowokacja
Nawet jeśli to 12-letnie dziecko samo nie powinno być osobą, która zadecyduje o tym, czy wody odeszły czy nie. A dyspozytorka, która kazała dziecku czekać w takim przypadku powinna zmienić zawód. Jak dla mnie czy to prowokacja czy nie dzwonić na pogotowie, płakać, wpadać w histerię itd. Trzy tygodnie przed terminem to nie jest normalne, jest zagrożenie i pogotowie powinno przyjechać i tyle.

trzy tygodnie przed terminem to 38 tydzien to jest normalne.

Gość dfgyhujikol
Zadzwoń bez mamy wiedzy do szpitala. Powiedz , ze mama rodzi. Przyjadą i po problemie :)

Gość ewelina318
Zadzwoń do szpitala na porodówkę, opowiedz jaka jest sytuacja, a oni powiedzą co powinnaś zrobić