Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovka_92

test ciążowy po okresie

Polecane posty

Gość lovka_92

Hej. Wydaje mi się że jestem w ciąży mam okres więc kiedy najlepiej żebym zrobiła test... Czy niektóre testy można robić po lub przed miesiączką... jestem młoda i nie chce rozmawiać z mamą o tym żeby jej nie denerwować... a do lekarza iść gdy będę pewna

poczekaj i zrób dzień po planowanym pierwszym dniu okresu miałam podobnie jestem tydzien po miałam mieć okres30 i dzisiaj dostalam okres okazało sie że nie miałam owulacji chyba bo zaraz idę do lekarza SPOKOJNIE

Zrobiłam test dziś rano i mimo tego że miałam okres tydzień temu to wyszedł pozytywnie czyli będę miała dzidziusia... jutro idę do lekarza by być pewna... to może być już nawet 2 miesiąc :)

Słonko jezeli krwawienie( bo nie jest to normalny okres) bylo czyms w rodzaju plamienia to zazwyczaj jest to nie grozne natomiast jezeli bylo dosc obfite to moglo dojsc do samoistnego poronienia a test pokazal II kreseczki bo w organizmie utrzymuje sie jeszcze hcg. Dobrze by bylo jakbys zrobila test z krwi beta hcg. Nie musisz byc na czczo, krew pobieraja albo w przychodni albo w laboratorium. Nie musisz miec skierowania, koszt badania to od 25 zl w gore w zaleznosci od miasta a wyniki sa tego samego badz nastepnego dnia. To badanie nalezy powtorzyc po dwoch dniach poniewaz w ciagu 48h jezeli ciaza prawidlowo sie rozwija powinna w tym czasie wzrosnac o ok.66%. Normy dla kobiet nie ciezarnych od 0,00 mlU/ml do 5,00 mlU/ml jezeli wynik jest powyzej 5,00mlU/ml oznacza ze kobieta jest w ciazy. No i oczywiscie wizyta u gina to podstawa poniewaz plamienia/krwawienia moga oznaczac cos niedobrego choc nie zawsze. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok z dzidzia:) 🌼