Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna50

córka powiedziała ,że żle wspomina dziecinstwo.

Polecane posty

Gość smutna50

Ótoż przyjechała do mnie 30 letnia córka w odwiedziny .Bardzo głośno rozmawiała przez telefon,że nigdy nie była zadowolona ze swojej rodziny i swojego dzieciństwa.Ze ma żal do rodziców,że tylko się ze sobą kłócili,że nie są wykształceni,że nie są światowi,że pochodzą z klasy robotniczej a nie z arystokracji i że to zawsze było dla niej hanbą. Moja córka wybrała karierę naukową i zawsze podkreślała,że zrobiła to dlatego by odciąć się od swoich korzeni.By żyć w środowisku intelektualistów.Obecnie mieszka w Paryżu i tam też wykłada. NIe ukrywam,że zrobiło mi się przykro.Jakoś dziwnie się poczułam. Czy powinnam isię źle czuc?

Gość kornelkowa mama14578
tak powinnas.

Gość AUMNKOP
PRAWDOPODOBNIE CÓRCE WODA SODOWA UDEŻYŁA DO GŁOWY! I PRZYDAŁBY JEJ SIĘ ZIMNY PRYSZNIC!

Gość kjsfdkv
co za wredna, proponuję też kiedys przy córce głosno rozmawiać przez tel i uświadomić jaką jest niewdzięczną suką!

Gość smutna50
To znaczy to się nie tyczyło wyłącznie rozmowy telefonicznej.W jej pracach naukowych czytałam właśnie takie odniesienia,że życie pośród paryskiej intelektualnej elity daje poczucie oderwania od hanbiącej przeszłości:(

tak powinnas:( Bo tak to jest jak ktos sie czesto od korzeni za wszelka sile oderwac che;) to samo robi sie z wieskami ktore sie nagle na miasto rzucily:O Rozumiem miec pretensje, ze klocilas sie z mezem, ale o to jakie macie pochodzenie i jakie wyksztalcenie ....????.............niestety cora troche pojechala:O

Gość smutna50
wielokrotnie twierdził,że Polacy nie potrafią się zachować i jak ona pojechała pierwszy raz do Paryża to stwierdziła,że nie umiała się odnaleśc w towarzystwie bo nie miała odpowiednich manier w domu.

tez mi wielka dama kurde :o mi by bylo bardzo przykro, wiele osób jest dumnych ze swojego pochodzenia, nawet jeśli nie jest ono niewiadomo jak 'arystokratyczne'. Ja bym się czuła, jakby sie wstydziła tego, jakich ma rodzicow, gdzie mieszkala...powinna sie wielka dama cieszyc, że nie urodzila sie w jakimś rynsztoku na rpzedmiesciach istambulu, że rodzice dali jej co mogli, że wyrosla na taka wielką ynelygentkę ostatecznie.... mi by bylo bardzo, ale bardzo przykro.

Gość fffoka
nie przejmuj sie, to kompleksy i niskie poczucie własnej wartości Jakby byla z siebie zadowolona, to by nie jeździła caly czas po tym temacie

Gość fdeee
Straszną masz córkę! Moi rodzice to prości ludzie, piersza w rodzinie skończyłam studia i to na trzech kierunkach... Wiele pracy w to włożyłam ,rodzice nie mogli mi pomóc, bo mam 7rodzeństwa... to wszystko nie ma znaczenia, bo KOCHAM I SZANUJE swoich rodziców i nigdy się ich ani swojego "wsiowego" pochodzenia nie wstydziłam.

Gość dziwisz sie?
No coz, dzieci kasztaltujemy. Nie mozna ich za to winic,. Korzenie korzeniami ale powazam w Tojej corce chec zroienia czegos wiecej. A "krytycy" pewnie tez nie maja swego miejsca w swiecie....

Gość a moim zadniem o klasie
człowieka świadczy to że potrafi zachować się w każdych warunkach... i u wieśniaków i na salonach.... a już na pewno człowiek z klasa powinien szanować własnych rodziców! to co reprezentuje sobą córka autorki to " pseudoelYta" typowe dla nowobogackich i takich co im sie wydaje, że "Pana Boga za nogi złapali" :P .... a już brak odwagi do wyrażenia swoich poglądów wprost ... tylko pokątnie przez telefon tak żeby rodzice słyszeli??? cóż dla mnie zwykła podłość i tchórzostwo :P autorko - też by mi było przykro.... powiedziałabym córce wprost - że nie ucieknie od tego kim jest i że mam nadzieję, że kiedyś zmądrzeje i zrozumie swój błąd! .. a to co że chce coś osiągnąć to bo bardzo dobrze - tylko dlaczego przy okazji musi ponizać ludzi którzy kochają ją najbardziej na świecie ?

Gość vgksqpod
a jak czytalas prace naukowe corki skoro pisze po francusku?? i dlaczego wpsomina o dziecintwie w swoich publikacjach?? i co wyklada w Paryzu i na jakiej uczelni??

Dziewczyna ma racje. Nie dla każdego proste życie i niektórzy czują się z tym źle i mają o to żal.

Gość alaskaa
ja też się jej nie dziwię, nie wiem na ile was było stać, ale jak tu pisze jedna z pań było ich 7 to przecież to całkowita paranoja. Jak można narobić sobie tyle dzieci i patrzeć ja żyją w biedzie., Dla mnie to nie są rodzice tylko zapładniacze, dla których jedynym celem jest sie wyżycie seksualne nie zastanawiając sie nad konsekwencjami.

Gość upjjjj
edfghhh

Gość fedghjjj
no tak to jest jak się narodzi dzieci,