Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_prawda

Wymuszanie Ślubu ...

Polecane posty

Gość taka_prawda

Zastanawiam się dlaczego tyle kobiet wymusza na swoich mężczyznach zaręczyny ... ślub ... dzieci... itd. ?? Powiedzcie mi co tak naprawdę zmienia ślub w życiu dwojga ludzi ?? Myślę, że warto poczekać z tym jak wasz facet również będzie pragnął tego jak wy i sam wyjdzie z inicjatywą ... Dlaczego w kobietach jest tyle desperacji? ehhh Co myślicie?

w duzym stopniu jest to presja środowiskowa i czas który kobiety ponagla...

Gość dziewczę z kafe
' w duzym stopniu jest to presja środowiskowa i czas który kobiety ponagla...' Dokładnie tak :) modlę się, żeby nie być taką babą :p

Gość tenta ona
to ja mogę powiedzieć że ja wymusiłam zaręczyny i bardzo tego żałuje, bo on wcale o ślubie nie myślał, po zaręczynach, wcale go nie planował, nie maiał go w głowie, A zaręczyny wymusiłam go rodzina wywierała presję, : no jak to zamieszkacie razem bez ślubu??!! jak to?? to chociaż zaręczcie się i coś zaplanujcie, pokażcie że chcecie razem zbudować rodzinę tym mieszkaniu które chcecie razem wynająć, kupić czy cokolwiek. I tak też się stało, pojawił się pierscionek który nic nie zmienił, bo za moment rodzina dopytywała kiedy ślub, kiedy ślub? a on odpowiadał z żaretm w 2020 taka ładna okrągła data..a a mnie krew zalewała. Ale w naszym przypadku , w naszym związku ateisty z katolikiem, dużo innych rzeczy się nie układało przez to. Przejrzałam na oczy że z tego nic nie wyjdzie, tylko sama jestem nieszczęśliwa i jego też unieszczęśliwiłam. I nawet nie wiecie jak ciężko było zerwać zaręczyny, kiedy mieszkanie kupione, kiedy rodziny się już znają itd, a po zerwaniu ogromny ból, poczucie winy, i partner który błaga u stóp żeby wrócić, i chce wszystko naprawić, i że się zmienił, ale tego nie da się tutaj opisać co ja teraz czuje...., nie róbcie tego błędu co ja, nigdy nikog do niczego nie zmuszajcie, nawet jakby nie wiem jak rodzina naciskała, to do niczego dobrego nie prowadzi:(

Gość thhhhhhhhhhhhhhhgg
gowno prawda,nie mozna nikogo do czegos zmusic,mamy zawsze wybor i sami decydujemy za siebie i za swoj wybor, tak ze nie pierdolic ze ktos na kims cos wymusza,zastanowcie sie troche

Gość laaskaa
moją koleżanke nadopiekuńcza rodzina wymusiła żeby ona wyszła za mąż za kolesia, który ciągle o nią zabiegał a ona miała duże wątpliwości... :O znam swoją koleżankę, wiele razy mówiła że nie chce wychodzić za mąż i mieszkać z tą samą osobą i mieć dzieciaków a tu takie coś:O

Gość zolinkaaa
hmmm takie wymuszone chyba rozwodem sie koncza. Ja mam faceta i 1 dziecko, na ktore on mnie strasznie namowil nie jestesmy po slubie , wcale o tym nie rozmawiamy smiejemy sie ze moze kiedys. pierscionek zareczynowy dostalam po koniec ciazy tylko dlatego ze palnelam "widzisz jak ta kumpele marte facet kocha, piersionek jej kupil a ja ju z toba tyle lat i niedlugo rodze i nic" na 2 dzien dostalam i strasznie mi glupio bylo powiedzial ze chcial mi go dac i nawet nie wiedzila ze moze to byc wazne dla mnie ze wogole nigdy o czyms takim ni myslal. Teraz staramy sie o 2 dziecko wyszlo to z mojej iniciatywy i on sie zgodzil. rodzina potepia nas za to ze slubu nie mamy ale mam to gdzies, kiedys marzlam o tym ze wysapie w bialej sukni teraz juz wogole o tym ni mysle dobrze jest tak jak jest.

Gość kei_bak
ślub niesie na tyle poważne skutki prawne, że wymusza decyzję w te czy wewte. problem mają kobiety, które po decyzji odmownej trwają w związku zamiast szukać dalej

Gość dfgdfgdgfdgf
tenta ona - w twoim przypadku akurat nie układało się wam w związku i zerwałaś zaręczyny bo chciałaś odejść od niego a co do samego ślubu to nie doszło do niego nie z powodów nacisków, czy rezygnacji tylko dlatego, że wasz związek się rozpadł.