Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boniunia

Samotność po 40tce.

Polecane posty

Czuję się potwornie samotna. Nie będę opisywała swojego życia, bo to niepotrzebne. Mam 40 +, za sobą nieudane małżeństwo, nastoletnie dzieci i problemy dnia codziennego. Od kilku lat jestem sama, bo mąż zginął w wypadku. Z dnia na dzień zostałam sama z długami, z pracą sympatyczną, ale mało dochodową. Byłam zmuszona do zmiany pracy, udało się, jest w miarę stabilna finansowo, ale układy tam panujące są dalece od idealnych. Nie zostałam zaakceptowana przez kilka współpracownic, które okazują mi swoją niechęć. Większośc jest w porzadku, ale te kilka larw daje mi odczuć, że nigdy nie "wejdę do ich grona". Początkowo się przejmowałam, ale z biegiem czasu przestałam o nie zabiegać, zostawiłam to i staram się je ignorować. Nie zawsze mi się to udaje. To przykre uczucie, gdy nie jest się akceptowanym przez innych, ale trudno, jest jak jest. W domu czeka na mnie wiernie moje kochane małe zwierzatko, które cieszy sie na mój powrót do domu. Dzieciom jestem w zasadzie potrzebna tylko do przyziemnych rzeczy : dawania kasy, pozwalania na ogladanie tv i grania w komputer, oraz do dawania posiłków. Nie, nie są złe, gdy je poproszę o pomoc w domu, to zrobią to, nie mogę powiedzieć. Chodzi o to, że nie czują potrzeby bycia ze mną. W sumie o co się czepiam, taki wiek, nastolatki potrzebują przestrzeni i na każdą próbę rozmowy jest krzyk,, Ale to przykre, bo czuję się tu też samotna. Mam koleżanki, ale to nie to samo, na krótko zapełniam tę pustkę, która pozostała we mnie. MIałam kilka zwiazków z mężczyznami,ale to nie było to. Seks owszem, ale nie partner do życia. Tak bardzo chcę, żeby mnie ktoś pokochał, żeby ktoś był przy mnie. Mam swoją wizję rodziny i bardzo tego chcę, pragnę wręcz obsesyjnie, ale nie wychodzi mi to. jak się przypatruję tym wszystkim facetom wokoło, to stwierdzam, NIE NIE NIE.. Nie chcę księcia z bajki, ale tego czegoś, żeby zaiskrzyło. Wiem, powinnam poczekać, samo przyjdzie, ale ja jestem niecierpliwa..Wmawiam sobie pewne miłostki, ale,, Jestem tak bardzo samotna.. Czy to początki depresji? Czy kryzys 40tlatki?

Gość Zibzi
zazdroszcze twoim dzieciom. mnie moja matka ma gleboko w dupie :(

Gość bez owijania w sreberko
Jesteś po trudnych przeżyciach, nic dziwnego, że czujesz pustkę. Nie szukaj jednak na siłę wielkiego uczucia - samo przyjdzie we właściwym czasie, o ile wyjdziesz do ludzi i będziesz zawierać nowe znajomości. Najlepiej poszukać znajomych, z którymi połączą Cię jakieś wspólne pasje. Piszesz, że masz zwierzątko - to już jedna z nich (np. psy świetnie robią za "zapoznawaczy" na spacerach :) ). Dysponujesz internetem - możesz poszukać ludzi o podobnych zainteresowaniach w swojej okolicy. Świetną sprawą jest też działalność charytatywna na rzecz lokalnej społeczności - można poznać naprawdę wartościowych ludzi i poczuć się potrzebną. 🌻

Gość bez owijania w sreberko
Jesteś po trudnych przeżyciach, nic dziwnego, że czujesz pustkę. Nie szukaj jednak na siłę wielkiego uczucia - samo przyjdzie we właściwym czasie, o ile wyjdziesz do ludzi i będziesz zawierać nowe znajomości. Najlepiej poszukać znajomych, z którymi połączą Cię jakieś wspólne pasje. Piszesz, że masz zwierzątko - to już jedna z nich (np. psy świetnie robią za "zapoznawaczy" na spacerach :) ). Dysponujesz internetem - możesz poszukać ludzi o podobnych zainteresowaniach w swojej okolicy. Świetną sprawą jest też działalność charytatywna na rzecz lokalnej społeczności - można poznać naprawdę wartościowych ludzi i poczuć się potrzebną. 🌻

Gość gość
Witam, jestem masażystą w zawodzie od kilku lat. Mam tytuł technika oraz wiele godzin dodatkowych różnych kursów dokształcających. Wykonuje masaże Ayurvedyjskie, Lomi Lomi, sportowe oraz lecznicze. Poza tym również wykonuje masaże Tantryczne dla Pań. Jest to masaż erotyczny pochodzenia indyjskiego. Zmysłowy i bardzo pobudzający masaż całego ciała. Trwa 1,5h koszt takiego masażu to 250zł pracuje stacjonarnie na terenie Częstochowy. Możliwość również przyjazdu do klientki. Przy masażu Tantrycznym jednak mam pewne wymaganie klientka musi mieć skończone 22 lata , obecność mężów, kochanków kiedyś pozwalałem na to niestety okazuje się że większość takich sytuacji kończy się nie przyjemnie bo albo zaraz by chciał uczestniczyć albo coś dalej w trójkę tak więc przykro mi obecność osób 3 wykluczona. Masaże a w szczególności ten pomimo że jest to forma zabawa wymaga trzymania się jednak pewnych reguł inaczej po prostu traci sens. roban30@o2.pl

Gość gość
Według mnie można coś z tą samotnością robić nie myślałaś o portalu randkowym lub biurze matrymonialnym