Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deddidenna

Przysluga- jak sie zachowac

Polecane posty

Gość Deddidenna

Sluchajcie mam problem. Za dwie godzinki jestem umowiona z zaprzyjaznionym prawnikiem. Spotkanie w kawiarni. Prosilam go o konsultacje w pewnej sprawie. Ja juz wynalazlam rozwiazanie prawne, chcialabym tylko, zeby on sie wypowiedzial, czy to dobry pomysl. I teraz problem. Oczywiscie ja place za kawe. Teraz zastanawiam sie nad jakims ekstra upominkiem. Nie sadze bowiem, zeby on wzial ode mnie pieniadze. I teraz tak, facet nie pije alkoholu. Czekoladki glupio mi wciskac. Sama nie wiem. Moze po prostu podziekowac i nie narazac nas na przepychanki przy stoliku. Co byscie zrobili?

Gość Pfffffffffffffffffffffffffff
Postaw mu kawę i ciacho... albo... loda.

Może kup mu jakaś dobrą kawę, droższą, lepszej jakości? Bo skoro akurat na kawe idziecie to masz pewność, że ją lubi i nie zrobisz gafy z prezentem. Bo jednak wypada coś dać.

Gość Deddidenna
hahaha nie no loda nie bede mu stawiac. :) Ale co, wystarczy kawa i jesli cos do niej zamowi?

Gość Deddidenna
on ma w kancelarii ekspres, w domu tez. Kapsli mu nie kupie...

W sumie Justa ma rację. Możesz mu kupić paczkę jakiejś dobrej kawy, takie 500g. No i oczywiście zapłacić za kawę i coś do kawy, może zamówi sobie loda :)

Gość nie sadze ,ze przy stoliku
powinnas wreczac jakikolwiek upominek.To jest nie eleganckie.Napisalas ze prawnik jest zaprzyjazniony,zaplac za kawe czy ewentualnie za to co sobie zamowi a jak chcesz zrobic extra prezent,pofatyguj sie do kancelarii.

Wydaje mi się,że Justa ma rację. kup jakąś dobrą kawę taka z 500g. W kawiarni zapłać za kawę i coś co zamówi, być może loda;)

Gość fffoka
ja bym mu ten prezent dała nie od razu przy spotkaniu, tylko parę dni później. To jest niezręczna sytuacja. Możesz go zaprosic na obiad na przykład albo upiec ciasto

Gość Deddidenna
Nie chce zebyscie mysleli ze skapiradlo jestem, ale przychylam sie chyba do tych wypowiedzi, ze w kawiarni niezrecznie. Nie wiem czy przyjdzie z aktowka, czy bez (zeby schowac upominek). Poza tym jakos mi tak glupio. Wiem, ze odmawialby, bo znam go z tej strony i takie przepychanie sie przy stoliku jest zenujace. Kawa jako prezent odpada, bo jak pisalam on uzywa tylko ekspresu i kawy w kapslach, wiec nawet najlepszego sortu kawa bedzie dla niego bez sensu. Chyba zrobie tak, jak radzi fffoka. Przesle mu upominek pare dni pozniej do kancelarii.