Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamammama

anemia a dobry wynik zelaza?

Polecane posty

Gość mamamamammama

mam pytanie moje dziecko ma 9 miesiecy zrobilanm mu badania lekarka sama nie wiem co mu jest bo ma niska hemoglobine i td sugerujace anemie a jednak zelazo wyszlo mus znakomicie dobrze co to moze byc jednak ta anemia????

Gość mamamamammama
??????

Gość mamamamammama
??????

Gość Drabink....
Po pierwsze podaj wyniki oraz przedziały. Tak ja miałam żelazo za wysokie(3 razy górna norma bodajże) ale to nie waŻne...najwazniejsza ferrytyna oraz TIBIC.. czy cos takiego. BAdanie poziomu żelaza nie daje NIC:P.... skoro niska hemoglobina to to anemia z niedoboru zelaza (nawet jeśl ijest go za dużo TEORETYCZNIE;P) Wiem, b osama leczę sie w IHiT w warszawie, i o anemii wiem wszystko;P

Gość mamamamammama
dzieki za odpowiedz a czy powinnam sie martwic skoro anemia u tak malego dziecka???? utro jade do szpitala ale bardzo sie denerwuje:(

Gość anemia moze też byc
z braku witaminy B12 i nadmiernego rozpadu krwinek, wtedy bilirubina tez jest wyższa

Gość yuuyteredw
a jak jest oznaczona hemoglobina? bo robila osttanio badania i zelazo tez mi wyszlo wysoko

Gość mamamamammama
ale krwinki czerwone i biale w porzadku tylo ta hemoglobina... ok jakby mi tylko powiedziala ze podawac wit b12 ale od razu do szpitala??? bardzo sie deerwuje sama tez mialam anemie i to porzadna i musialam tylko brac witaminy izelazo. tam dolna granica jest 9,6 a on ma 8,75

Gość mamamamammama
ale krwinki czerwone i biale w porzadku tylo ta hemoglobina... ok jakby mi tylko powiedziala ze podawac wit b12 ale od razu do szpitala??? bardzo sie deerwuje sama tez mialam anemie i to porzadna i musialam tylko brac witaminy izelazo. tam dolna granica jest 9,6 a on ma 8,75