Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecku zakladanie

dzis lekarz zalecił mojemu

Polecane posty

Gość dziecku zakladanie

dodatkowej pieluchy. maly ma 12dni, wszystko z nim ok, cz wam tez lekarze zalecali profilaktycznie szerokie piluchowanie?

Gość 123123już
tak, nam profilaktycznie zlaecił, nigdy nie pieluchowałam, mam dziewczynke juz 8 miesięczną. Zdrowa była od początku i nie miała problemu z bioderkami. Ale lekarz stwierdził,ze profilaktycznie mozna pieluchowac. Jestesmy po 2 usg i 3 gdy Mała bedzie dobrze chodzic, czyli pewnie za pół roku najszybciej.

Gość 123123już
tak, nam profilaktycznie zlaecił, nigdy nie pieluchowałam, mam dziewczynke juz 8 miesięczną. Zdrowa była od początku i nie miała problemu z bioderkami. Ale lekarz stwierdził,ze profilaktycznie mozna pieluchowac. Jestesmy po 2 usg i 3 gdy Mała bedzie dobrze chodzic, czyli pewnie za pół roku najszybciej.

mi nic takiego lekarz nie kazał robic , nie wiadomo czy to dobrze czy zle bo z jednej strony profilaktyka dobra rzecz ale z drugiej w takie upały w dwoma pieluchami :( pewnie gdyby mi zalecił to posłuchałabym i pieluchowała ale skoro nie kazał tego robic to poczekam do pierwszego usg pewnie co lekarz to metoda

zalecił ale ortopeda, i pieluchowałam :) lepiej to robić niź później dziecko ma mieć problemy ja zakładałam dodatkową tetrową, w szkole rodzenia nauczyli nas tak sprytnie składac :)

Nam zalecił i przy pierwszej stosowałam się do rad, ale po jakimś czasie zrezygnowałam bo bardzo jej ograniczało ruchy, przy drugiej nigdy nie założyłam 2 pieluchy i wszystko dobrze z obiema córkami. Myślę, że przez to pierwsza córka później zaczęła się przemieszczać - jak tylko zrezygnowałam od razu było widać efekty.

Nam zalecił i przy pierwszej stosowałam się do rad, ale po jakimś czasie zrezygnowałam bo bardzo jej ograniczało ruchy, przy drugiej nigdy nie założyłam 2 pieluchy i wszystko dobrze z obiema córkami. Myślę, że przez to pierwsza córka później zaczęła się przemieszczać - jak tylko zrezygnowałam od razu było widać efekty.

mi zalecił ortopeda, zakładałam tetrową, w szkole rodzenia uczyli nas tak sprytnie składac ty też to rób dla dobra dziecka

Tak, ale w szkole rodzenia fizjoterapeuta mówił, że jeżeli nie ma wyraźnych wskazań do tego, to nie ma potrzeby podwójnie pieluchować, więc nie bardzo się do tego przykładałam. Czytałam, że jeżeli z bioderkami coś jest nie tak, to podwójnie pieluchowanie wcale nie pomaga, a jedynie spowalnia rozwój ruchowy dziecka. Lepiej jest często układać dziecko na brzuchu, wtedy samo przyjmuje właściwą pozycję. To Twoje dziecko i sama musisz zdecydować kogo słuchać... Jeżeli jesteś zainteresowana,to wrzuć sobie w google "Paweł Zawitkowski"