Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marynazwawki

Tabletki anty- ciekawe pytanie.

Polecane posty

Gość marynazwawki

Otóż- zawsze się mówi, że przy braniu tabletek w przerwie nie występuje okres tylko krwawienie z odstawienia... Tak? Jeśli tak to dlaczego na podstawie tegoż krwawienia mam wiedzieć, że wszystko jest ok i nie jestem w ciąży? Czy mam co miesiąc robić test, by mieć pewność? Skoro nie jest to okresem, a tylko krwawieniem to chyba ciąża przez samo występowanie tego okreso-krwawienia nie może byćwykluczona..? Zastanawia mnie to jakiś czas... Odpiszcie, jesli ktoś ma pojęcie, jak to jest.;)

Gość marynazwawki
up

Gość studentka1989
Jeżeli popełnisz błąd w stosowaniu pigułek, istnieje ryzyko zajścia w ciążę. Jednak nie jesteś w ciąży, jeżeli masz krwawienia z odstawienia. Jednorazowy brak krwawienia także nie świadczy o ciąży dopiero brak dwóch krwawień może ją SUGEROWAĆ, choć nie tylko ciąża może być przyczyną braku krwawienia w przerwie między opakowaniami. Jeżeli jednak podejrzewasz, że możesz być w ciąży, ponieważ krwawienie nie pojawiło się, przed rozpoczęciem nowego opakowania wykonaj test ciążowy. Jeżeli wykaże wynik negatywny, możesz spokojnie rozpocząć stosowanie nowego opakowania.