Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margeritha

DORADZCIE W SPRAWIE TORTU I WÓDKI

Polecane posty

Gość margeritha

Wesele na 56 osob. Ile kg tortu powinnam miec aby nie zabraklo i gosciom jeszcze dac, ile sie liczy na osobe tego tortu, gdzies czytalam ze 25 dag ale nie wiem czy mi sie nie pomyslilo:) No i ile tej wódki tez zeby nie zabraklo? Chcemy jeszcze wino kupic, bo nie wszyscy pija wodke, myslicie ze 6 butelek bedzie okej? z 10 osob chyba nie pije wodki. Dziekuje;)

Gość margeritha
czy łby sie ktoś wypowiedziec? jak ktos pyta o normalne rzeczy, nie pluje jadem i grzecznie czeka to w takich"normalnych sprawach" nikt nie poradzi:O

Gość fryczka71210
hej pracuje na weselach tortu ok 13 kilo tak mi sie wydaje bo na weselu ostatnio jak bylo 96 osob bylo z 26? a wino mysle ze ok 13 butelek nie zapomnij o piwie bezalko!

Gość fryczka71210
ale jesli chcesz takie spore kawalki kazdemu do domu to wes dla pewnosci 15

Gość fryczka71210
wino wbrew pozorom idzie ale jak chcecie wescie rozne rodzaje jak cos zostanie na poprowiny

Gość margeritha
dzieki fryczka:) a piwo bezalkoholowe po co? z tego co wiemy nikt raczej w takowym nie gustuje.

Gość fryczka71210
pare butelek sie przyda jak ktos np. prowadzi z checia do towarzystwa skosztuje

Gość lolkak
mysle ze na tyle osob 10 kilo w spokojnosci wystarczy, jesli chodzi o wodke to pol litra na glowe sie liczy plus na poprawiny

Gość o retyrety
Ja na 80 osób miałam 9 kilo tortu i to było za dużo (zostało w sumie 4 kilo). Ten post o 26 kilogramach to jakaś bzdura. Najlepiej idź do cukierni to Ci rzetelnie doradzą.

Tortu MAX 6 kg. Liczy się 10 deko na każdego gościa. I zwykle torty wychodzą trochę większe( dekoracja itp) a i tak zawsze sporo zostaje. A co do wódki to bym ok 50 butelek kupiła i z 10 butelek wina.

Gość margeritha
regres-lecz sie idioto:) Miarka - po 10dag na osobe??? Kurde to czemu niby ta osoba fryczka, co pracuje przy weselach napisala 26 kg?????????????/to jakis zart?

jak nie wiem to pytam,NORMALKA! skad mam miec o tym jakiekolwiek pojecie?????????????????? " wytłumacze ci bo widze że jesteś albo zagubiona albo nie kumata :P takie rzeczy jak tort , robia ciastkarnie ... podajesz im liczbę gości a oni ci podpowiadaja z doswiadcznia jaki i ile tego tortu powinno być ... natomiast jesli chodzi o wódkę to standardem jest litr na pare + coś na bramki :) gdzie trobia o tym na każdym topiu tego forum ... :D

Gość margeritha
tak wiem o tym jakie sa standardy i co sie powinno, jednak ja zamawiam tort i wodke tam gdzie mam sale i catering - dlatego wole sie poradzic, zeby uniknac jakiegos oszustwa, bo wiadomo, ze moga mi wcisnac o wiele za duzo, dlatego pytam.

a co to za firma cateringowa która będzie chciała cie orżnąc na torcie ;) Daj spokój i nie panikuj ... Porządna i renomowana dobrze wie ile tortu powinno być dla XXX liczby gosci i tyle tego tortu powinni ci dostarczyć ... a wyszczególnianie przez ciebie w postaci : Czy na 87 osób bedzie potrzeba 7, 56 kg tortu raczej mija sie z celem .... Tort na imprezach weselnych zawsze zostaje !!!!

Gość margeritha
nie, nie chodzi mi az o taka dokladnosc, tylko przyblizeniowo, zeby potem wiedziec czy mnie nie oszukuja:) Jaby oni mi powiedzieli, ze np 25 kg, a tu wiekszosc pisze, ze napewno do 10 kg wystarczy, to przynajmniej mam teraz jakies rozeznanie w temacie;) i zupelnie nie wiem, co Ci przeszkadza mije pytanie, ze tak sie przyczepiles:(

Gość margeritha
nadal nie jest to satysfakcjonujaca odpowiedz, bo niewiedza w jakims temacie nie jest od razu głupota. Wybacz, nie znam sie na ilosciach tortow i wodki:)

widzę że nadal nie rozumiesz:) powtórzę bo widze z enie doczytałas chyba ;) ty nie musisz sie na tym znac ile tortu ma być na stole to nie twoja brożka jest lecz tych co ten tort ci sprzedają Wystarczy wejsc do jednej i drugiej cukierni i zapytać ... Ile bedzie mnie kosztowął tort na 50 osób i ile go pani poleca... wtedy ci pani powie i jesli ci sie spodoba owy tort to go zamawiasz... a jak zostanie ci duzy kawał tortu ? To mozesz go rozdać obsłudze jak ci go tak bardzo szkoda żeby sie nie zmarnował ... bedą cie przynajmniej mile wspominać :D

Gość margeritha
nie, nie rozumiem, bo ja oprocz tego, ze bede rozkminiala ta sprawe w swojej formie cateringowej i zapytam sie w cukierni, pytam tutaj, bo to moje wesele i chce sie na wszystkim znac i wszystko wiedziec, zeby mi potem nikt nie wciskal ilosci, ktorych nie potrzebuje.

a czy kumasz to że tort tortowi nie równy i to co zje sie u pani Iksińskiej wcale nie musi sie zjesc u ciebie :D Przyjmuje sie standardy ilościowe ... a nie to kto co napisze tutaj

U mnie na weselu na 56 osób ( w tym 6 dzieci) było 65 wódek, zostało- z 20 sztuk po weselu, win było 6 półsłodkich (czy półwotrawnych)- wszytkie zeszły szybko i 3 wermuthy-zostały z nich dwa. Piw mieliśmy 30 szt- zostało ze 20 szt. A tort był trzypiętrowy, nie mały ale też nie super duży i zostało go z pół jednego z tych trzech pięter;-)

Dokładnie kto pyta nie bładzi ja też nie zostawiłabym tego watku tylko dla firmy ktora robi tort,ja też musze mniej wiecej wiedziec ile tego tortu potrzeba zeby być pewna gdyż jestem profesjonalistką.Powiem Ci że ja wychodze za mąż za dwa tyg;-) i wesele bedziemy mieli na 150 osób i zamawiamy 15kg toru,wydaje m i sie ze w zupełności wystarczy.Tak Nam też doradziła Pani u w cukierni.A wódki kupujemy 1 litr na osobę jak-od przybytku dłowa nie boli-coć w tym przypadku różnie może być he he he,ale jak zostanie to bedzie na poprawiny.A kiedy Ty wychodzisz za mąż? POZDRAWIAM>

ilosc tortu, ktory zostanie zjedzony na weselu zalezy tez od kremow.masy itd. ostatnio na jednym weselu tort byl zrobiony na lekkim kremie, w sumie bardziej takiej smietanie i zjadlam spory kawalek, na drugim zas byl krem taki jakis marcepanowy, cholernie slodki i mimo, ze kawalek tortu byl w sumie maly to zjadlam moze polowe, bo normalnie sam cukier....

Gość margeritha
misia-to masz jak ja:) ja wychodze we wrzesniu:) to powodzonka zycze:)

Pracowałam w cukierni i sama tyle wzięłam na mój ślub. Miałam niecałe 80 osób i ponad 8 kg tort. Zostało ok 1.5 kg. Wiem co mówię;-)