Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem jak

jak ozdabiacie polmiski czy potrawy?

Polecane posty

Gość ciekawa jestem jak

wkrotce czeka mnie pierwsza wazna uroczystosc i nie mam zielonego pojecia jak ozdobic polmiski czy tez potrawy na kolacje.dodam,ze nie mam wielkich zdolnosci...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buldozerka
wedlug mnie zadnymi zbednymi dodatkami rozmawialam ostatnio z szefem kuchni 5 gwiazdkowej ze pietruszka salata i tego typu rzeczysapasse . Mozesz przygotowac takpotrawy i je ulozyc zeby wygladaly oryginalnie ma pieknie wygladac to co zjesz a nie to co zostanie na talerzu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
klasycznie wędlina na sałacie, to samo jajka w majonezie do tego wąskie paseczki czerwonej papryki i np. koperek albo pietruszka czy plasterki rzodkiewki kiedyś sypnęłam jeszcze kukurydzę, wyglądało ładnie, ale miałam ją w całym salonie potem ;) majonez, ketchup, chrzan z wasabi sałatek nigdy nie dekoruję, nie lubię nadmiaru majonezu czy innych "przykrywadeł" - lubię widzieć co jem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EkoMiodek
Ja też nie lubię zbędnych ozdobników typu grzybki z pomidora itp. Później to wszystko i tak trzeba wyrzucić. Też jestem za dekoracyjnym ułożeniem samego dania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DO BULDOZERKI
ja zawsze dekoruję tym co jadalne i zjadam dekoracje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DO BULDOZERKI
a umiecie ładnie ułożyć wędlinę na półmisku? tak, zeby wyglądała apetycznie, i nie wyglądąła smętnie kiedy ktoś się poczęstuje 2-3 plasterkami bo ja nie umiem :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
musi być pokrojona dośc grubo, zeby sie nie rwała kilka plasterków zwijam w ruloniki i układam przez środek naprzemian z kawałkami kabanodów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tam ogólnie w nosie mam czy coś jest trendy czy passe P: Ogólnie idę podpatrzonym gdzieś,kiedyś tropem:wielki talerz,mało żarcia,finezyjna ozdoba. W sensie: ładny półmisek,po kilka plastrów/różnie poukładanej i pozwijanej wędliny/ w to jakieś jajeczko,pomidorek faszerowany,papryczki pasek, i ozdoby.Nie żebym żałowała żarełka,ale z doświadczenia wiem,że podając ciepłe dania,sałatki,ciasta to wędliny schodzą wolniej.A dołożyć można zawsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robię koreczki kolorowe i kładę na liściach sałaty, z malutkimi kanapkami tak samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marika098
Design żywności jest bardzo ważny i jeśli nie masz doświadczenia możesz podejrzeć tutaj jak to się robi http://izabelaplociennik.pl/ Na równi liczy się to co zostało zaserwowane gościom jak to jak zostało podane. Uczta powinna być i dla ciała i dla ducha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×