Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NINA1987NIANA

PROBLEM Z MAMĄ

Polecane posty

Gość NINA1987NIANA

Witam, wyraźcie swoją opinie. Mam 22 lata i młodszego o 7 lat brata. Mieszkam z rodzicami i bratem. Mój brat siedząc w domu np: robi sobie kanapki w kuchni nie posprząta, spadnie mu pomidor na ziemie nie podniesie go, w ciągu dnia urzęduje u rodziców wpokoju przy komputerze nastawia tam milion szklanek, talerzy, papierków i innych rzeczy i tak to zostawia, aż do powrotu mamy z pracy. Ja jak robie sobie śniadanie w kuchni to sprzatam to po sobie-talerzyk umyje. A jak by mało było tego jak zwracam bratu czasem uwagę np. spadło CI coś-potrafi odpowiedzieć: i co z tego?! i nie sprzątnie tego tylko wychodzi. Sprawa wygląda tak: moja mama przychodzi po pracy do domu, wchodzi do kuchni i mówi: o boże co tu za bałagan, wchodzi do swojego pokoju i jaki tu bałagan. I do mnie zpretencją, że ja nic nie posprzatałam !!-tak jest codziennie! Odpowiadam jej sto razy, że ja po sobie sprzątnęłam i żeby miała pretensje do swojego syna, że nic nie robi. Na co mama mi odpowiada: on ma dopiero 15 lat??!! a Ty stara krowo nic nie posprzątałaś!! poza tym to on jest chłopakiem a Ty kobietą, i to TY powinnaś dbac o czystość w domu! Potrafi do dyskusji wtrącić się mój tata, który mówi do mnie że nic nie sprzątam i matce nie pomagam i że jak mi mamy nie szkoda Kurcze dlaczego mi ma być szkoda mamy że jej nie pomagam jak mój brat nigdy nic nie sprzątnie nawet po sobie !! jakby mało tego było, ciągłę pretencje o bałagan wysłuchuje ja, nigdy mu rodzice nie zwracają uwagi, i nigdy nie kazali mu nic po sobie umyć.

Gość NINA1987NINA
halo?

Gość beznadziejaaa
Moim zdaniem Twoi rodzice źle podchodzą do sprawy, przecież taki chłopak powinien po sobie sprzątać, nie ma już 5 lat...I później wyrośnie taki, co nie wie jak odkurzacz włączyć...

Gość NINA1987NINA
ja to wiem, ale najgorsze to to że jak próbuje mamie coś powiedzieć to jak już chce cos powiedizeć co ma się tyczyć jej syna udaje że nie słyszy i mówi ze nie ma czasu na dyskujsje, poprostu ryczec sie chce.

Twój brat będzie typowym inwalidą życiowym,najgorszy typ człowieka bo nic nie umie koło siebie zrobić i nigdy nie będzie samowystarczalny,żal mi ciebie i twoich rodziców,chociaż rodziców nie bo oni są temu winni.

Gość całkiem dojrzała
PretenSSSSje Wyłącznie preyenSSSSje:o

Gość całkiem dojrzała
pretenSSSSje. Przemyśl sobie: pretensje

Gość całkiem dojrzała
zasrane forum. Zmywam się:o

Ja bym pogadala z bratem,bo widac,ze z rodzicami nie wygrasz.Widza tylko swojego synalka :-0

Gość wqduhweufgeiwbc
ja mam to samo z 15letnia siostra ;/ nic nie robi, nigdy nic nie sprzatnie, czasami ewentualnie jak zwroci jej sie uwage to cos tam zrobi .. ale na odwal sie wiec i tak trzeba poprawiac ... najgorsze jest to, z eona kompletnie nie ma szacunku do moich rodzicow, robi co jej sie podoba a oni NIC z tym nie robia... ona nie ma zadnych obowiazkow, zadnych zasad, nagrod i kar... ehh brak slow... nie wiem jak ona sobie w zyciu poradzi ;/ chlopak to jesszcze ma szanse, ze spotka jakas porzadna dziewczyne i ona za niego zrobi ..

Gość uu \ uu u
Mam to samo. Na szczęście Mama powoli otwiera oczy :)

Gość ytytrytryt
Bo matki zazwyczaj faworyzują synów a nie córki. Córki mają gorzej jak mają braci bo zawsze będą w niższej strefie. Musisz nauczyć się odgryzać i nie pozwalać matce na głowę sobie wchodzić.