Gość Smutna Maja Napisano Lipiec 7, 2010 Witam. Nazywam się Maria Magdalena. Serio. I szczerze, serdecznie i bezinteresownie nienawidzę tego imienia. Skóra mi cierpnie na sam jego dźwięk. Przykro mi jest kiedy się przedstawiam i słyszę jak nowo poznana osoba się podśmiewa "naprawdę? tak się nazywasz? niemożliwe", "hihi, to już nie pytam gdzie pracujesz" etc. :( Matka dała mi to imię chyba złośliwie - wszystkie kobiety w rodzinie, które je nosiły były osobami strasznie nieszczęśliwymi; dwie umarły na raka po okropnych cierpieniach, jedna przy porodzie, jedna straciła cały dorobek w czasie wojny :( Taką to dobrą wróżbą mnie ochrzczono. Bardzo chciałabym imię zmienić z Maria na Maja. Rodzina mówi do mnie Maja, znajomi podobnie... niestety nigdzie nie mam udokumentowane, że imię Maria nie jest używane, żadnych podpisów, listów, kartek - jeśli nie liczyć konta na nk. :( Jak mam uzasadnić wniosek o zmianę imienia, żeby został rozpatrzony pozytywnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach