Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaq

Ubezpieczenie za granicę

Polecane posty

Gość kaskaq

Witajcie, czy wiecie gdzie się załatwia ubezpieczenie za granicą? Chcę wyjechać na wakacje na całe dwa miesiące, mam problemy z nerkami no i boje się, że złapie mnie jakiś ból, więc wolę być ubezpieczona.

Gość Jasiek___
Ostrzegam przez polskimi firmami, które niby ubezpieczają od wypadku. Mieszkam w Niemczech. Znam przykład Polaka, który poważnie rozwalił sobie dłoń. Potrzebna była operacja, w sumie około 3,5 godziny, pozszywali ścięgna, nerwy, gość będzie miał czucie w ręce i dłoń będzie w miarę sprawna. Na drugi dzień po operacji człowieka wypisano ze szpitala, bo ubezpieczyciel (bardzo duży i polski) powiedział, że za nic więcej nie zapłaci. Lekarzowi było naprawdę przykro, poprosił tylko o zwrot tytanowych usztywnień, jakie były wykorzystane w operacji. I tu też problem, bo w szpitalu (Wielkopolska) lekarze nie potrafili tych usztywnień zdjąć. Jakoś im się udało, ale problemy były. Jeśli ktokolwiek wyjeżdża za granicę, to radzę zorientować się i najwyżej do EKUZ z NFZ-tu dokupić ubezpieczenie zdrowotne już na miejscu. Będzie znany limit na leczenie, pewnie trochę drożej, ale przynajmniej nikt wam nie powie, że nie możemy nic już dla ciebie zrobić! Ubezpieczeń z polskich firm naprawdę nie polecam. Na marginesie - sam mam ADAC Krankenschutz, przy ubezpieczeniu w niemieckiej kasie chorych - wystarczy.

Gość Jasiek___
Ostrzegam przez polskimi firmami, które niby ubezpieczają od wypadku. Mieszkam w Niemczech. Znam przykład Polaka, który poważnie rozwalił sobie dłoń. Potrzebna była operacja, w sumie około 3,5 godziny, pozszywali ścięgna, nerwy, gość będzie miał czucie w ręce i dłoń będzie w miarę sprawna. Na drugi dzień po operacji człowieka wypisano ze szpitala, bo ubezpieczyciel (bardzo duży i polski) powiedział, że za nic więcej nie zapłaci. Lekarzowi było naprawdę przykro, poprosił tylko o zwrot tytanowych usztywnień, jakie były wykorzystane w operacji. I tu też problem, bo w szpitalu (Wielkopolska) lekarze nie potrafili tych usztywnień zdjąć. Jakoś im się udało, ale problemy były. Jeśli ktokolwiek wyjeżdża za granicę, to radzę zorientować się i najwyżej do EKUZ z NFZ-tu dokupić ubezpieczenie zdrowotne już na miejscu. Będzie znany limit na leczenie, pewnie trochę drożej, ale przynajmniej nikt wam nie powie, że nie możemy nic już dla ciebie zrobić! Ubezpieczeń z polskich firm naprawdę nie polecam. Na marginesie - sam mam ADAC Krankenschutz, przy ubezpieczeniu w niemieckiej kasie chorych - wystarczy.

Gość z tym agencjami to nie jest
ale gdzie jedziesz na te wakacje? i gdzie obecnie mieszkasz? jesli jedziesz do UK to nie potrzebne ci zadne ubezpieczenie bo opieka lekarska jest za darmo i nie musisz ani pracowac w UK ani miec zadnych dokumentow. bylam tutaj pare razy w szpitalu i pies z kulawa noga o nic nie zapytal :P leczenie prywatne w UK praktycznie nie istnieje wiec ubezpieczenie na niewiele Ci sie zda. kasa w bloto. jesli mieszkasz w UK i wyjezdzasz na wakacje do innego panstwa to wpisz w google lub na stronie confused travel insurance i poszukaj najlepszej opcji

Gość Monar
Ubezpieczenie za granicą to nie tylko sprawy związane ze zdrowiem, ale i kradzieżą. A to, że nie zapytali o ubezpieczenie do tej pory, wcale nie znaczy, że nie zapytają.

Gość energiaa
Wydajemy na wakacje kilak tysięcy złotych, leczenie w razie nieszczęścia tez idzie w tysiace złotych , a oszczędzamy kilkadziesiąt złotych na polisie.

Gość pije kawe sama
Hej .Własnie gdzie taka karte europejską mozna wyrobić :)

Gość rabatka
Bardzo dobre, bo wszechstronne jest ubezpieczenie Wojażer w PZU. Jak ktoś ma konto w PKO BP to może prosto zamówić przez iPKO.

Gość Tadziu66
Też niedawno byłem zmuszony się zainteresować tym tematem i wynalazłem z coś takiego z czeluści Internetu: http://www.generalidirect.pl/ubezpieczenia-turystyczne znajomi też mi o tym trochę opowiadali i generalnie wygląda na całkiem spoko opcje :)

Gość gość
Dzięki za info!Wyjeżdżam za granicę w przyszłym tygodniu.Dowód z offshoreidcardscom już mi przyszedł. Wygląda świetnie więc teraz tylko zostało mi załatwić sobie dobre ubezpieczenie. Słyszałam, że zdecydowanie bardziej opłaca się wykupić ubezpieczenie w agencji ubezpieczeniowej niż wyrabiać kartę Ekuz.

Gość gość
Karta EKUZ jest za darmo. Każde inne ubezpieczenie nic nie daje, a kosztuje. Sami oceńcie, co się opłaca.

Gość Online Expert Compensa
Polecam ubezpieczenie Compensa Voyage. Kupując polisę na narty trzeba zwrócić uwagę, aby ochrona obejmowała refundację kosztów nieprzewidzianych wizyt lekarskich do odpowiednio wysokiej sumy, a także pozwalała na skorzystanie z ratownictwa medycznego w górach. W Polsce ratownictwo jest darmowe w ramach NFZ, ale za granicą jest najczęściej dodatkowo płatne. A transport medyczny ze stoku do szpitala potrafi być bardzo drogi. Polisa powinna też zapewniać pokrycie kosztów ewentualnego transportu z powrotem do Polski. Do ochrony warto też dołączyć OC w życiu prywatnym, które może przydać się, jeśli spowoduje Pani wypadek na stoku oraz NNW. Zapraszam na https://turystyka.compensa.pl/, gdzie można kupić ubezpieczenie Compensa Voyage bez wychodzenia z domu, w 5 minut.