Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotka666

nietolerancja

Polecane posty

Gość gotka666

jestem gotką i tyle się mówi, że goci i metale są bardzo tolerancyjni, ale z własnego doświadczenia wiem, że to NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wśród gotów i metali panuje większa nietolerancja niż wśród tzw "normalnych" wiele razy tego doświadczyłam

Gość gotka666
czy tez tak mieliście?????/

Gość provokejszyn jak nic
ja nie lubie murzynoiw......

Gość kim jesteś?????
????????????????????

Gość gotka666
to nie jest prowokacja. i nie mówię tu o gotach i metalach których znam osobiście,bo oni są ok. ale o obcych-to właśnie z ich strony spotykają mnie zaczepki(negatywne)

Gość gotka666
kim jesteś????? ???????????????????? Jestem gotką

Gość kim jesteś?????
Czyli? Pytam poważnie. Nie każdy musi wiedzieć.

Gość ale wy nie macie pojęcia
też nie lubię murzynów i ciapatych też nie lubię

Gość kim jesteś?????
ja nie lubię gejów. A czy nie lubię gotów to nie wiem bo nie wiem kto to taki. Szanowna autorka nie raczy wytłumaczyć.

Coś w tym jest, bo im się wydaje, że są jedyną słuszną subkulturą i tylko oni są fajni, bo nie są jak wszyscy. Spotkałam parę takich przypadków. Jedyna słuszna muzyka to rock i metal, a z alkoholi tylko tanie wino jest prawdziwym winem:classic_cool:

Gość gotka666
kim jesteś????? Czyli? Pytam poważnie. Nie każdy musi wiedzieć. gotka- osoba ubierająca się z reguły na czarno (nie zawsze)- gorsety, długie spódnice z falbanami, długie rozwiane włosy, blada cera. słucha cięższej muzyki lubi stare cmentarze, ruiny zamków, opuszczone domy jest mroczna ale też bardzo delikatna i kobieca NIE MA TO NIC WSPÓLNEGO Z SATANIZMEM. wiekszość gotek w Polsce jest katoliczkami lub ateistkami

Gość gotka666
www.odlotek.pl nie bo należe do tej grupy "normalnych".a gotykami brudasami metalami sie brzydzę nie masz racji- ja o siebie dbam codziennie ubieram się inaczej, mam inna fryzurę. A mój ubiór podreśla figurę (nie chcę się chwalić ale jestem ładna i zgrabna). nigdy też nie zapominam o perfumach- najbardziej lubię AmareRose

Gość Po pierwsze
Cóż. Każdy ma prawo do swego stylu. Podejrzewam, że masz około 16 lat i musisz jakoś się zamanifestować. Zastanawiam się tylko czy to naprawdę może się podobać. Sami się prosicie o nietolerancję. Wyglądacie inaczej, macie dziwne zwyczaje. Czy nie można po prostu lubić jakąś muzykę bez tej całej specyficznej otoczki?

Gość ana bita śmietana
zaprzeczasz sama sobie chwalipięto

Gość gotka666
ww.odlotek.pl nie bo należe do tej grupy "normalnych".a gotykami brudasami metalami sie brzydzę pomimo, ze jestem gotką do brudasów nie należe. Mój wygląd zawsze jest elegancki i kobiecy i powiem Ci, że widziałam kobiety "normalne", które przy mnie wygladały jak brudaski (nie wszystkie)

Gość gotka666
mam 25 lat

Mnie nie razi to czy ktoś jest gotem, metalem czy punkiem. A jeśli ktoś ma z tym problem, pewnie ma też go ze sobą ;) Nie przejmuj sie i rób swoje.

Gość ------.....000
A ja jestem punkiem i mam 23 lata

Gość ------.....000
nie lubię gotek bo jak dla mnie są ...no właśnie zbyt eleganckie, dystyngowane paniusie mi bardziej odpowiadają kobiety wyluzowane, zadymiary(pozytywne). wesołe. nikoniecznie punkówy, ale dobrze by było

Gość A fuj fuj
Po jakie licho tak się oszpecać?

Gość gotka666
fuj fuj Po jakie licho tak się oszpecać? ja się nie oszpecam tylko podkreślam swoją urodę i figurę

Gość AquarioN
Pierwotnie rzeczownik "Gotka"mógł tylko oznaczać kobietę z jednego z największych plemion wchodniogermańskich-Gotów jakie posługiwało się swoim własnym językiem gockim a pierwotnie zasiedlało teren półwyspu skandynawskiego. Przymiotnik "gotycki"używało się też do pewnego momentu dla określenia najważniejszego nurtu w architekturze jaki wyparł styl romański. Obecnie mamy te słowa jak "Gotka" czy "gotyk"(np gothic rock) również i w użyciu co do pewnej subkultury. Odznacza się ona pewną hermetycznością poprzez głównie swój styl jaki rozgałęzia się na inne subkultury. Nie ma co tu opisywać szczegółowo sprawy bo jest na ten temat mnóstwo źródeł w internecie. Ale mogę napisać,że nie do końca wiadomo dlaczego chodzi o tzw gothic. Może to wynikać z kojarzonego z tym stylem okresu jaki wielu wydawał się dość posępny a zarazem majestatyczny i jakiego elementy się do tej subkultury przemyca i modyfikuje na różne sposoby. Sam styl ubierania się kobiet w tej grupie wydaje się przesadnie wyrazisty i często istnieje dla samego stylu a nie jakiejś głębszej wymowy. Funkcjonuje w powiązaniu z muzyką ale sam w sobie stanowi jakąś kategorię estetyczną choć wg przesadną. Być może nazwano go tak z uwagi na domniemane wzorce kobiece pochodzące z rycin okresu stylu gotyckiego(bo neogotyk to już wyłącznie kategoria architektoniczna)-długie proste włosy,dominacja czernii i tak dajej. Także dziś jeśli ktoś pisze,że jest"gotką"to właśnie oznacza to i to jak wyżej styl ten jest opisany w jednym z postów. Ja tylko autorce tematu mogę napisać jedno- istnieją pewne formy uprzedzeń jak i agresja co do ludzi w tym środowisku albowiem to środowisko jak każde tego typu w pewnym sensie gromadzi ludzi mających również kompleksy jakie tuszuja wybujałym stylem ubioru czy mającym szokować piercingiem. Niektórzy tak się wyrażają ale wielu w ten sposób leczy kompleksy,które uchodzą w postaci nadmiernej niechęci i manifestowania swej rzekomej wyższości. Ty jesteś od tego wolna Oni niestety nie. No chyba,że wyraźnie niechęć prowokujesz. Pozdrawiam!

Gość piiiszczałka
A ja nie lubię ludzi nietolerancyjnych i nieszanujących innych.

Gość AquarioN
Choć przyznam,że post Twój z godziny 10:33 manifestuje też coś w rodzaju wyższości poprzez pewne charakterystyczne określenia;) Także wiesz sytuacja nie jest tu do końca klarowna. Ja dodam tylko,że w wielu subkulturach w jakich programowo postuluje się szeroką tolerancję takowej czasem nie ma a czasem niektóre zachowania to czysta antyteza tolerancji. To nie jest wcale takie proste jak się wydaje. Tę tzw nietolerancję przypisuje się zwykle "łysym"czy "dresom"ale tak nie jest. Sam byłem świadkiem wielu zachowań w innych subkulturach jakie wskazywały wręcz prymitywne uprzedzenia. To nie jest takie proste jak się zdaje. Nawet ci,którzy twierdzą,że walczą z nietolerancją potrafią się zachować w sposób skandalicznie zaprzeczający temu niestety.