Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elzu

jak ubrac noworodka w listopadzie

Polecane posty

Wiem, ze tematow tego typu jest sporo, ale pisane w najrozniejszych porach roku.. mam termin na poczatek listopada, mieszkanie jest raczej chlodne (przynajmniej ja zima marzne).. powoli staram sie skompletowac wyprawke dla malucha, ale totalnie nie wiem co z czym sie ubiera, pomozecie? Po pierwsze jaka temperatura powinna byc w pokoju gdzie dziecko przebywa wiekszosc dnia? Kiedy ubiera sie zima skarpetki? Bo jesli ubiore spioszki to stopki sa juz zakryte, to znaczy ze powinnam ubrac skarpetki podspodem, czy w ogole? Czy zima uzywa sie body z krotkim rekawem czy tylko z dlugim? Jesli ubiore body i polspiochy, to co na gore? Czy kaftanik na guziki wystarczy? Czy moze polarek? W czym zwykle wasze dzieci spaly zimą i co ubieralyscie w dzien (w jakiej kolejnosci). Co wedlug was jest niezbedne (chodzi o ubrania), a co nie potrzebne? Od kiedy zaczyna sie uzywac sliniaczkow (zamierzam karmic piersia)? Wielkie dzieki chociazby za najmniejsze podpowiedzi :)

W dzien 21 w nocy 18 :) Reszta zalezy od pogody, nie przygotowywuj sie juz, do listopada daleko ;) Moze byc tak, ze bedzie super cieplo i nie bedzie w ogole trzeba skarpet;) Co do sliniaczka to potrzebny jest czasami od poczatku, male dzieci ulewaja czesto! Ale moim zdaniem lepsza tetrowka, to sliniaczeka zaraz caly uciapany jest! Jesli dziekco nie ulewa to sliniak przydaje sie dopiero od 6 m-ca, kiedy zaczniesz wprowadzac produkty stale;)

1) 19 stopni jest ok 2) jak jest 19 stopni ubierasz body krótki rękaw plus pajacyk (bez skarpetek!!!), ewentualnie jak maluch zmarznie to kocykiem przykrywasz 3) co za róznica czy zima czy lato jak w pokoju masz normalną temperaturę, na spacerek ubierasz dodatkowo śpiworek i czapeczkę - to wszystko, pamiętaj, gorzej dla dziecka jest je przegrzać- bo jak się spoci i je przewieje choroba murowana 4) śliniaczki zacznę uzywać jak moje dziecko zacznie jesc pokamy stałe, a teraz wystarczają pieluszki tetrowe pod szyjkę jak karmię mam nadzieję że trochę pomogłam, pozdrowionka

Gość vgyjm
Wszystkie ubranka 100% bawełna, w welurkowych się dziecko pociło bo welur nie oddycha

Moja urodziła się na początku listopada. Ubierałam body na krótki rękaw i na to pajac lub kaftanik i śpioszki (wersja jak chciałam ubrać troszkę cieplej), nie używałam skarpetek w domu, zakładałam tylko pod pajac na spacer. Na spacer grubszy pajac lub dres i śpiworek a trochę później kombinezon bez śpiworka i ew kocyk bo mi było łatwiej w razie czego dziecko wyjąć z wózka na dworzu. Body z dł rękawem jak było naprawde zimno. W nocy przez pierwsze 2-3 mc tak samo jak w dzień a potem zakładałam body z krótkim rękawem bluzka z długim i rajstopki a na noc pajac.