Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzywy Ząbek 2010

Kto ma krzywe zęby i nie zakłada aparatu ortodontycznego?

Polecane posty

Gość Krzywy Ząbek 2010

Mam krzywe zęby ale bardziej z tyłu niż z przodu. Jak się szeroko uśmiechnę to widać ale zazwyczaj nie otwieram szeroko buzi. Nie chcę nosic aparatu z tego względu, że to na długi czas, dużo kosztuje no i mam skomplikowaną i trudną do leczenia wadę. Chyba nie chcę się na to porywać. Zwłaszcza, że słyszałam, że pomimo retencji zęby i tak z powrotem się krzywią :-( Jestem po 30-tce.

Gość iuybioubyoiu
?

Gość bgngh
ja, mam krzywe zeby, z przodu nie tak mocno widac ale z profilu niestety juz tak bo mam do przodu wysuniete nie bede zakladac aparatu bo niszczy szkliwo a poza tym jakos nie widze motywacji do takiej imprezy

Ja. Szkoda, że nie mogę mieć ruchomego. Bo nie wyobrażam sobie noszenia np dwa lata żelastwa na zębach bez możliwości zdjęcia w każdej chwili.:P

ja mam jednego krzywego ale nie widać go bym musiała się nieźle szczerzyć żeby był widoczny, a nie zakładam aparatu bo jego krzywizna jest taka że albo mi go wyrwą i założą wtedy aparat żeby miejsca wolnego nie było albo zostanę z krzywym więc wybieram to drugie

Gość Krzywy Ząbek 2010
J atez słyszalam, że aparat niszczy szkliwo, ja i tak jmam zjechane :-( To po co jeszcze je torturować? A czy zęby po aparacie są słabsze i chwiejące? Slyszałam, że wada prawie zawsze wraca po ściągnięciu aparatu mimo retencji :-(

Gość Niebieskooka25
Od aparatu nie niszczy się szkliwo i zęby nie wracają na wcześniejsze miejsce pod warunkiem że po zdjęciu aparatu zakładasz na noc /co noc/ aparat reten. Podaczas noszenia drutów nie wskazane jest żucie gumy i podczas leczenia retencyjnego również. I jeszcze co do szkliwa,zaraz po zdjęciu aparatu ząbki zostają w miejscu po kleju oszlifowane. Zęby po tym zabiegu są tak śliskie, że zwykłe mycie szczoteczką sprawia nielada kłopot. Piszę to ze swojego doświadczenia z aparatem.

Gość suskiiis
ja, mam każdy w inną strone ale wydawanie 3 tys na druty to frajerstwo

Gość gość
A wiesz ze jak masz krzywe żeby to z pwodu nierównomiernego nacisku szybko je stracisz? I dalej skzoda ci kasy? Ja wyprostowalem żeby już jakis czas temu u siebie w lublinie w New-dencie. I to nie tylko kwestia estetyki ale i zdroiwa. Także jak chcesz mieć krzywe żeby i szybko je stracic – spoko, twój wybor

Mnie dentystka odradziła aparat. Nie mam szczególnie krzywych zębów, ale miałam fanaberię posiadania "holiłudzkiego" uśmiechu. Mam słabe zęby i powiedziała, że mogą to mocno odpokutować. Odpuściłam.

Gość marzena3331
Najważniejsze jest, żebyś Ty się dobrze czuła ze swoim uzębieniem. Ja miałam podobną sytuację i skorzystałam z pomocy doktor Iwony Gnach-Olejniczak i dziś cieszę się ładnym uśmiechem.

Gość gość
A mi aparat na samo zdrowie wyszedł, dzięki niemu udało mi się zakryć dwa ubytki, wyleczylam wadę zgryzu i teraz mi się tak zeby nie psują no i mam ładny uśmiech ;) chciałam założyć implanty ale to wyniosłoby mi z 10tys wiec moja dentystka poleciła mi wizytę u ortodonty, że może uda się aparatem przesunąć zęby tak by zakryć te ubytki no i się udało tak więc zamiast 10tys lub więcej wydałam 3 ;)

Gość gość
jesli uwazasz, ze masz krzywe zeby, koniecznie idz do ortodonty. nie czekaj i nie zwlekaj. Mozesz isc do www.ortodontawroclaw.com.pl/ ja nosilam aparat przez jakis czas- pomoglo :)

Gość gość
Nie rozumiem jak można mieć krzywe zęby i nie nosić aparatu ?. Przecież to absolutna podstawa !. Argumenty że to na długi czas i że drogi to takie typowe polskie narzekanie bo najlepiej by się chciało żeby był na tydzień i za darmo. Cóż wszystko ma swoją cenę ale w tym przypadku za proste zęby warto. Grunt to tylko trafić na dobrego ortodontę żeby potrafił to wszystko ogarnąć. Jak ktoś jest z Dąbrowy Górniczej to mogę polecić doktor Ewę Maruszewską. Mi bardzo pomogła.

Gość Magda020
Również uważam, że mając krzywy zgryz warto poświęcić się te dwa lata i cieszyć się później pięknym i zdrowym uśmiechem. Sama za nic nie chciałam zakładać aparatu ortodontycznego, ale w końcu się zdecydowałam. Znajoma poleciła mi dobrego stomatologa z Rzeszowa http://lpustomatologia.pl/ i muszę przyznać, że są to specjaliści w każdym tego słowa znaczeniu. Bardzo miła atmosfera, a co najważniejsze w końcu mogę się cieszyć pięknym i zdrowym uśmiechem.

Gość gość
Ja mam strasznie krzywe ale nie stać mnie na aparat

Gość gość
Moja młodsza siostra tez długo leczyła się ortodontycznie, ale uważam ze było warto. Nie chodzi tu już nawet o względy związane z urodą, ale tez o wymowę. Wcześniej dzieci się z niej często śmiały, a to jednak jest bolesne. Teraz jest spory wybór aparatów i każdy znajdzie cos na swoją kieszeń. Moja siostra była akurat pod opieką lek. ortodonty Ewy-Hornik Pietrzyk z Katowic http://www.ortodonta-katowice.eu/ i efekty są więcej niż zadowalające.

Gość gość
Ale czemu uparłaś się tak by nie zakładać aparatu? To przecież nic złego. Sama nosiłam aparat ok. 1.5 roku i już mam to za sobą. Aparat praktycznie nie przeszkadza w niczym i po pewnym czasie przyzwyczaisz się do niego. Pamiętaj, że zęby wpływają na zdrowie całego organizmu. Jeśli mieszkasz w Warszawie możesz umówić się na wizytę w gabinecie www.dent-saska.pl. Ja właśnie tam zakładałam aparat.

Gość gość
Ja miałam bardzo krzywe zęby i długi czas zwlekałam z decyzją o założeniu aparatu. Zęby rzutują także na funkcjonowanie całego organizmu więc nie robisz tego tylko dla wyglądu. Moim zdaniem warto się trochę pomęczyć by potem być zdrowym. Jeśli jesteś z Wrocławia mogę polecić Ci dobry gabinet stomatologiczny http://citodent.pl/.

Gość Linkaaa888
Miałam bardzo krzywy zgryz i mega pokrzywione zęby....Wstydzilam sie tego ale z drugiej strony obawiałam się założenia aparatu...Lata leciały a ja ciągle tylko narzekałam aż w końcu kuzynka mieszkająca we Wrocławiu umówiła mnie na wizytę do dr Iwony Gnach-Olejniczak.Pani doktor przekonała mnie do założenia aparatu który dobrała bardzo precyzyjnie;)Stosowałam się do jej zaleceń odnośnie higieny jamy ustnej i nadal to robię!Teraz mam piękne ząbki które śmiało będę prezentowała w najbliższy weekend na ślubie mojej kuzynki ;)

Gość gość
Ja sama jestem po 30tce i uważam, że nigdy nie jest za późno. W gabinecie ortodontycznym http://kaiserziorkiewiczbeata.pl założono mi specjalistyczny aparat stały, który cudownie wpłynął na moje zęby. Nie ma co zwlekać!