Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie was

czy dokładacie sie swoim połówkom, na prezenty weselne

Polecane posty

Gość pytam sie was

gdy to wy jestescie zaproszeni jako osoby towarzyszace..a nie znacie, owych młodych;)?

Gość Mariolkaaaa
jelsi jestescie razem to logiczne ze sie sklada zawsze na prezent bez jaj

Gość pytam sie was
14:15 [zgłoś do usunięcia] Ona2222 oczywiscie ze nie a czemu nie dokładasz sie?? prosze o ładne pełne odpowiedzi:D

Ja osobiście bym sie nie dołożyła tylko kupiła od siebie kwiaty. Z jakiej racji ty masz coś kupowac skoro to nikt z twojej rodziny. Kwiaty w zupełności wystarczą

Gość lkklk
tak, moi faceci sie zawsze dokladali; w druga strone jakos nie bylo okazji ale dla mnie to naturalne ze zrobilbym tak samo. ide na wesele to daje prezent, proste.

Z jakiej racji ty masz coś kupowac skoro to nikt z twojej rodziny" Trzeba wyrobic w sobie posatwe fajnej i dobrej laski do tego jakiś solar , delikatna tapeta , być lubianą w towarzystwie i koniecznie singielką ;) MOżna sie fajnie ustawić jesli w owym towarzystwie jest spora grupa samotnych facetów ... darmowe imprezy ma sie zagwarantowane co weekend no moze nie w każdy , ale z dużym prawdopodobieństwem że kilka w roku ich będzie ;)

po 1 idziesz jako osoba towarzysząca, po 2 zostalas zaproszona, po 3 nie znasz tych ludzi.

po 1 idziesz jako osoba towarzysząca, po 2 zostalas zaproszona, po 3 nie znasz tych ludzi" 1/co nie oznacza ze jestem darmozjadem 2/i co z tego ? 3/ponownie i co z tego? ...

Gość pytam sie was
podnosze:)

Jest takie przeświadczenie że skoro sie zostało zaproszonym ...to walę na to wesele i nic mnie obchodzi !!! Ale do jasnej cholery to nie jest impreza imieninowa u wujka Waldka Tuataj często jest tak że wiele osób posżło by chetnie na ta impreze samemu ale... no własnie ... pasowało by z kims potanczyć , pogadać itd i wtedy zapraszamy kogoś dla towarzystwa ... i teraz osoba towarzysząca czyli zapraszana dla zwykłej uczciwosci i dla grzecznosci mogła by sie dołożyć do prezentu czy też do koperty ... ja nei mówię już ze pół na pół ,a le najzwyklejsza chociaz stówe do przezentu czy do koperty to można by dołożyć ... tym bardziej jesli idzie sie ze znajomy którego sie zna i sie z nim kumpluje od dobrego juz czasu ... ot zwykły podział kosztów za impreze na której bedziemy bawić sie razem ..

Gość pytam sie was
no wiesz ja musze sobie kupic sukienke buty bo nie mam wiec dla mnie to nie ejst tylko pojsc sie i nazrec to tez wiaze sie z wydatkami..dotego fryzjer do którego moj facet nie pojdzie bo jest łysy..itd:P wiec sorry ale dla mnie to tez wydatek;)

Gość pytam sie was
poza tym szuka osoby do towarzystwa i zabwy czy osoby która mu sie dołozy do prezentu..bo nie wiem

wiec sorry ale dla mnie to tez wydatek" ok rozumiem wiec dlatego pisze o symbolicznym dołożeniu się ...

Gość pytam sie was
złotówke:P