Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda812

mówi tu ktoś po WŁOSKU ????

Polecane posty

mam do przetłumaczenia piosenkę ...ale nie znam włoskiego :( Comme te po Comme te po cap chi te v bene Si tu le parle mmiezzo Americano? Quando se fa lammor sotto a luna Come te vene capa e di: I love you !? fa fa lamericano ! fa fa lamericano ! whsky soda e rockenroll POMOCY

Gość joaśka maślana
chodź tu, chodź tu zrobię ci dobrze chcesz mnie przelecieć amerykaninie? jestem dziś gorąca przyjdę dziś do ciebie, kocham cię la la

cos pokrecilas w slowach wloskich pomalu-come-co pomalu czekaj przepisze te slowa i zaraz ci przetlumacze tylko ty sprawdz czy oby napewno dobrze wpisalas wloskie literki bo cos mi tu nie pasuje

come te-jak ty,hi te volgio bene,odmiana ti volgio bene-ja chce dla ciebie dobrze,le parolle-slowa,

Gość kahna kahna
NO PEWNIE, ZE NIE PASUJE. to jest kawalek piosenki po neapolitansku a nie po wlosku jako takim. jest to ironiczna piosenka piosenkarza Renato Carosone skad ci przychodzi do glowy powiedziec "kocham cie" jesli ty mowisz pol po amerykansku kiedy sie kocha w swietle ksiezyca skad ci przychodzi do glowy powiedziec I love you udajesz amerykana

Gość kahna kahna
przepraszam, "udajesz amerykanina", oczywiscie!

Gość kahna kahna
przepraszam, poprawka "udajesz amerykanina" oczywiscie.

:) tekst mam ze strony z tekstem piosenki... Comme te po Comme te po Comme te po cap chi te v bene Si tu le parle mmiezzo Americano? Quando se fa lammor sotto a luna Come te vene capa e di: I love you !? fa fa lamericano ! fa fa lamericano ! fa fa lamericano ! fa lamericano ! fa fa lamericano ! fa fa lamericano ! whsky soda e rockenroll tu chyba lepiej to wygląda :) dzięki za pomoc kahna

ha i to wsio by wyjasnilo ze nieumialam sie doczytac,ale powie dz mi to jest z dialektu?

hm coś się źle wkleiło, no cóż, tak czy inaczej...tak mniej więcej wygląda ten tekst :)

Gość czejk mi bejbe
Te słowa mają takie błędy, że nie jestem w stanie odszyfrować tego, co tak na prawdę znaczą. To tłumaczenie powyższe które ktoś zrobił jest w ogóle niezgodne, bo na przykład z tego zdania: "Quando se fa lammor sotto a luna" po dokonaniu poprawek i domyśleniu się, że lammor to l'amor, wtedy zdanie miałoby znaczenie: " kiedy kochaliśmy się w świetle księżyca". Mógłbym pomóc, gdybym nie musiał tego rozszyfrowywać bo jest ogromnie dużo błędów nie tylko ortograficznych ale stylistycznych i czaswonikowych. Zbyt dużo zachodu na to.

Gość czejk mi bejbe
Te słowa mają takie błędy, że nie jestem w stanie odszyfrować tego, co tak na prawdę znaczą. To tłumaczenie powyższe które ktoś zrobił jest w ogóle niezgodne, bo na przykład z tego zdania: "Quando se fa lammor sotto a luna" po dokonaniu poprawek i domyśleniu się, że lammor to l'amor, wtedy zdanie miałoby znaczenie: " kiedy kochaliśmy się w świetle księżyca". Mógłbym pomóc, gdybym nie musiał tego rozszyfrowywać bo jest ogromnie dużo błędów nie tylko ortograficznych ale stylistycznych i czaswonikowych. Zbyt dużo zachodu na to.

Gość kahna kahna
to nie sa bledy, to jest usilowanie zapisania neapolitanskiego... ktory jest tylko jezykiem mowionym przeciez. chociaz moj znajomy napolitanczyk twierdzi, ze i po neapolitansku sa tam bledy. czejk mi bejbe, to zdanie, o ktorym mowisz Quando se fa lammor sotto a luna przetlumaczyc nalezy jako quando si fa l'amore sotto la luna czyli dobrze tlumacze kiedy sie kocha (kiedy uprawia sie seks) pod ksiezycem (czyli po polsku w swietle ksiezyca) co zreszta wychodzi na to samo co ty napisalas. niedokladnie, ale sens oddaje-