Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Neyaa

Jak powiedzieć o ciąży?

Polecane posty

Gość Neyaa

Witajcie wszystkie użytkowniczki Kafeterii! Mam pewien problem z którym postanowiłam udać się do was i liczę, że mi pomożecie. Otóż 3 tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mój przypadek jest o tyle beznadziejny, że mam dopiero 16 lat. Po wakacjach zaczynam liceum. O tym, że będę miała dziecko powiedziałam już mojemu facetowi(29lat) i już wiem, że o przyszłość naszego dziecka nie mam się co martwić bo zapewnił, że się go nie wyprze i je wychowamy razem. Tylko jak powiedzieć rodzicom o tym że jestem w ciąży, skoro nawet nie wiedzą, że mam chłopaka? Jakieś propozycje?

Gość zacznij najpierw od tego
że masz chłopaka ;)

Gość tak najpierw powiedz ze masz
chlopaka , od (kiedy tam go masz czy od kilka miesiecy etc.) a pozniej powiedz ze jestes w ciazy :;)

a najlepiej przyprowadz go do domu , zapoznaj ich ze jestescie ze soba od xxx czasu a pozniej powiedz : oraz spodziewamy sie dziecka ;)

Gość Neyaa
Myślę, że wolałabym powiedzieć im to sama bo jak bym im tak od razu pokazała mojego chłopaka to by się mocno zdziwili. Jest dość...męski, co kontrastuje z moim niskim wzrostem i dziewczęcym wyglądem. Boje się że nie wpuścili by go w ogóle.

wydaje mi sie, ze byli by w szoku na widok chlopaka zwlaszcza, ze ma te 29 lat (swoja droga roznica wieku ogromna, ale nie o to w koncu chodz) a co dopiero na wiesc, ze w tym wieku w ciazy jestes ja bym radzila spokojnie usiasc z mama i z nia o tym porozmawiac zapewne na poczatku sie zdenerwuje, mozeswz od niej uslyszec cos nie milego, ale z czasem oswoi sie z ta sytuacja i powinno byc ok

Gość lony
Moja kuzynka tez w wieku 16 lat urodzila :) Po prostu jej narzeczony gdy sie dowiedział zapalił papierosa ze zdenerwowania i powiedział do jej matki "XXX jest w ciąży" :) a ona "No to będę miała wnuka" :)

dobra to moze pomysl od mojej kolezanki ktora byla w podobnej sytuacji legnij sobie z mama na sofie i ogladajcie film piekny wieczor sobie kobiecy zrobcie pozniej jej powiedz tylko ostrzegam daj kolo sofy poduszki bo mojej kolezanki mama spoadla z kanapy :D:D

lony Moja kuzynka tez w wieku 16 lat urodzila Po prostu jej narzeczony gdy sie dowiedział zapalił papierosa ze zdenerwowania i powiedział do jej matki "XXX jest w ciąży" a ona "No to będę miała wnuka" dobre :D:D:D ale ze tak spokojnie to przyjela moze miala zacmnienie :D

Gość Neyaa
Boje się, że jak powiem to tak z mostu to mnie wyrzucą z domu, to znaczy i tak chciałabym zamieszkać z moim chłopakiem ale pomoc rodziców mi się przyda. Ja muszę się uczyć a mój chłopak pracuje i chcę żyć w zgodzie z rodzicami w razie, jakby potrzebna była pomoc przy dziecku. Nie wiem jak zareagują.

Gość Neyaa
Boje się, że jak powiem to tak z mostu to mnie wyrzucą z domu, to znaczy i tak chciałabym zamieszkać z moim chłopakiem ale pomoc rodziców mi się przyda. Ja muszę się uczyć a mój chłopak pracuje i chcę żyć w zgodzie z rodzicami w razie, jakby potrzebna była pomoc przy dziecku. Nie wiem jak zareagują.

Gość Neyaa

Gość dsaddd
mieliscie farta ze wpadliscie jak skonczylas 15 lat ,bo inaczej twoj "chlopak" by juz siedzial :classic_cool:

Gość akrylik
to moze od razu wez sobie 1 rok przerwy w liceum, albo zaocznie, wieczorowo, bo wszystkiego naraz nie udzwigniesz

Moja droga, może niekórzy Cie skrytykują, ja natomiast Ci pogratuluję.Nie uważasz dziecka za ciężar, który zniszczy Ci dzieciństwo, myślisz o wychowaniu go i zapewnieniu mu przyszłości. Niejedna dorosła kobieta powinna brać z Ciebie przykład, szczególnie te, które namawiają do aborcji.. Dla mamy może to byc szokiem, ale staraj się spokojnie jej to przekazać, myślę,że na pewno Ci pomoże. Powodzenia i zdrowego maluszka życzę :*

Gość Mariolkaaaa
Nie jestes glupią dziewczyną poradzisz sobie Bogu dzieki nie mowisz o aborcji i itd co swiadczy o twojej dojrzalosc No trudno stalo sie ze w takim wieku no ale wazne ze rozsadnie myslisz i robisz Idz do rodzicow powiedz im ze wiesz ze nie beda zadowoleni ale jest taka sytuacja ze jestes w ciazy chcesz tego dziecka twoj partner tez i ze masz nadzieje ze cie zrozumia Spróbuj spokojnie i wyrozumiale do nich bo tez tego potrzebuja bo to czasem szok

Gość Mariolkaaaa
autorko napisz do mnie na gg 6999877 pogadamy bo tu widzisz jadliwe osoby sie odzywaja

Gość asia daj mi noc
kochana powiedz im szybcje ty, lepiej..:) po kosciach sie nie rozejdzie....powiedz zwyczajnie p polsku

Gość Flower in the pot
Neyaa...posłuchaj mnie teraz - wiesz mialam identyczna sytacje 6 lat temu jak ty, zaszłam w ciąże z moim jużbyłym mężem ale poradzilam sobie doskonale w tej sytuacji. Skonczyłam liceum,zdałąm mature a teraz studiuje w Uk. Jestem już samotna mamą ale za to bardzo szczęsliwą. Ja powiedziłam mojej mamie jak była w pracy,przyszłam do niej i ona już w tym momencie sie domyśliła że "coś jest nie tak" gdy zobaczyła mnie z chłopakiem. Sama zapytała czy jestem w ciąz y i ja tylko potwierdziłam, życze Ci zdrowego dzieciaczka i spokojnej ciąży.

Gość Neyaa
Co do niektórych- myślałam że znajdę na Kafeterii bardziej wyszukane słownictwo ;/ SummerNight i Mariolka: Dziękuję za wsparcie- nie czuje się gówniarą i myślę że dobrze postępuję. dsadde: Z moim chłopakiem zaczęłam współżyć po 15 roku życia bo wiedziałam czym to grozi, niestety nawet pigułki bywają zawodne. akrylik: Nie chcę przerwy bo jestem leń i pewnie nie nadrobię materiału ;) FANKAZWARSZAWY: Nie uważam że mój chłopak ma zadatki na pedofila. Może jestem niska i drobna ale przez 'pewne' części ciała wyglądam na starszą niż w rzeczywistości jestem. Co oczywiście nie oznacza, że zatajałam przed nim swój wiek bo tak nie było. A nie lepiej jakbym powiedziała dopiero po wakacjach? Albo pod koniec? Nie chcę psuć urlopu rodzicom.

Gość Mariolkaaaa
ja tez jestem teraz w ciazy i powiem ci ze dbaj o siebie :) i jak chcesz odezwij sie bedziemy mialy wspolny temat :)

Gość akrylik
chyba tego nie przemyslalas... gwarantuje Ci, ze w 8-9 m-cu nie dasz rady codziennie do szkoly popylac, a nawet jak dasz rade to lepiej zebys miala blisko do niej, a jak sie dziecko urodzi to pierwsze 3 m-ce raczej nie wyjdziesz z domu. bycie mamą to praca na pelen etat