Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
paula9

rozwod

Polecane posty

witam! mam pytanie moj ojciec chce wziac z matka rozwod. matka pije juz od wielu lat,jesli dostanie prace to bardzo szybko ja traci,wlasnie przez alkoholizm. Moj ojciec od kilkunastu lat sam oplaca czynsz i media,jest jedynym zywicielem rodziny. Czy w tym przypadku moze zlozyc wniosek o rozwod z orzezczeniem o winie,ile to kosztuje i czy dlugo to potrwa? a druga kwestia to mieszkanie...zamieszkujemy lokal we wspolnocie mieszkaniowej,matka jest glownym najemca,ale ojciec tez jest zameldowany,wczesniej mieszkalismy w mieszkaniu spoldzielczym,w ktorym mieszkala babcia(ze strony matki),po smierci to mieszkanie przejela matka i zameldowala tez ojca.Zaznaczam ze nie bylo to mieszkanie wlasnosciowe. Po kilku latach matka zamienila je na to w wspolnocie mieszkaniowej. Moje pytanie wiec brzmi czy wraz z wnioskiem o rozwod mozena wniesc o rozstrzygniecie sposobu korzystania z mieszkania badz eksmisje matki? czy ojciec ma jakies szanse na wywalczenie tego mieszkania droga sadowa? ojciec podpisal tez intercyze z matka u notariusza o rozdzielnosc majatkowa,ale ona wziela wczesniej jakis kredyt i wszystkie pieniadze przepila,ojciec boi sie ze bedzie musial to splacac,czy w tym samym wniosku ojciec moze wniesc o rozdzielnosc majatkowa z data wsteczna? Prosze o pomoc !!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować