Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alpengold

laptop hp przegrzewa się

Polecane posty

Gość alpengold

witam. proszę o radę. mam laptopa hp dv6000, od jakiegoś czasu strasznie łośno chodzi, grzeje się i non stop wyłącza. zakupiłam go rok temu, problem tkwi, że w Domarze. laptop posiada gwarancję ale sklepy zlikwidowano. co zrobić w takiej sytuacji.? i czy orientuje się ktoś co moze być powodem tego (płyta glowna, wentylator.?) prosze o pomoc. pozdrawiam.

Gość A ona nie ma wacka
Jeżeli laptop został zakupiony rok temu to masz jeszcze gwarancję, i jest to gwarancja producenta i likwidacja sklepu nic tutaj nie zmienia poza tym że za transport laptopa do serwisu hp zapłacisz sama, chyba że masz gwarancje typu "door to door" lub gwarant zapewnia zwrot kosztów. Co do samych objawów to jest coś z chłodzeniem, albo jest zablokowany przez kurz albo uległ uszkodzeniu, a system płyty tak się zachowuje że jak temperatura przekracza pewną wartość to odcina dopływ prądu.

Gość ja wlasnie z tego powodu nie
kupuje HPekow. Chodza jak traktory i grzeja jak grzejniki. Ja pozbylam sie swojego rok temu i jestem happy :) U nnie komputer grzał się okropnie. Procesor do wymiany. Oczywisice usterke zliwkidowano, ale zrazilam sie do tej marki. Oczywiscie mozesz naprawic swoj komputer odsylajac go do serwisu HP z gwarancja. toze zlikwidowano sklep gdzie go kupilas ma male znaczenie.

Gość J21
ten sam laptop kupiłam 2 lata temu, rok temu to samo sie dzialo co twojemu :) plyta glowna, i od roku mam nowego laptopa bo szkoda bylo pieniedzy na kupowanie nowej plyty :(

Gość alpengold
dziekuje z wypowiedz. czyli po prostu spakowac laptopa, zabrac dokumenty i jechac do serwisu hp.? nie maja prawa mi odmowic lub obciazyc kosztami naprawy.? i jeszcze jedno, nie orientuje się Pan/Pani ile czasu mają na naprawe.?

Gość ja wlasnie z tego powodu nie
jesli komputer jest na gwarancji to go za darmo naprawia :)

Gość J21
a gwarancja nie jest tylko na 12 mc? ja kupowałam w stanach, gwarancja byla na 12 mc, a laptop zepsuł sie niefortunnie w 13 mc :P

Gość A ona nie ma wacka
Tak, pakujesz go i jedziesz do serwisu hp, i łaski nie robią, chyba że stwierdzą że to ty go uszkodziłaś/eś, tylko pamiętaj o karcie gwarancyjnej i paragonie/fakturze. Co do terminu to powinien być określony w gwarancji, a jak nie ma, to już zależy od serwisu może być tydzień/dwa ale i miesiąc, i nic nie poradzisz.

Gość alpengold
gwarancja jest na dwa lata. wybrałam go sobie rok temu na gwiazdkę, sprzedawca GORĄCO polecał firme HP. mojej znajomej tez sie tak robi. orientowalam sie w temacie i wiem, ze sporo ludzi ma z tym problem. szału mozna dostac jak wylacza sie co pol godziny. ;/ do tego chodzi glosno. myslalam ze to tylko zabrudzony wentylator ale koelzance powiedzieli ze plyta glowna.. ehhh.. boje sie tez sytuacji, ze oddajac laptopa na gwarancje pozegnam sie z nim na pare miesiecy. ;/

Gość weronikax
Laptop albo jest zawirusowany dlatego sie grzeje,albo zanieczyszczony-od spodu czysci sie odkurzaczem kurz..Ale to predzej wirus tez tak mialam.

Gość kasiulinek
Wszystkie HP z dv6XXX to mają, bez wyjątku. Wystarczy w necie pokopać. Moim zdaniem padła płyta główna - ale zanim to stwierdzą lapek wyląduje 3-4 razy w serwisie gdzie wymienią wszystko oprócz płyty. Na HP jest gwarancja 24 m-ce (chyba że na firmę - wtedy 12 mcy). Dzwonisz na infolinię HP dla Pawulonów ( ;) ) a jak nie masz nr to zadzwoń na nr infolinii z karty gwarancyjnej, tam Ci podają. Po laptopa wyślą kuriera, musisz zapakować go w oryginalne pudełko, dołączyć opis usterki, i kserokopię karty gwarancyjnej i dowodu zakupu.

Gość kasiulinek
A pożegnasz się na ok 2 tygodni, jak będzie dłużej i Cię nie uprzedzą (licz sobie 14 dni roboczych) to Ci dają nowy :)

Gość ja mam laptopa
hp 530 i również strasznie się grzeje!!!! Ogólnie z laptopa HP nie jestem zadowolona!!

Gość izzi13
Moze masz w kurzu.Ja mam hp 2133 mini note i przez grzanie spaliło mi płyte glowna dysk twardy i matryce. Daj do serwisu lub poodkuzaj przez dziorki wylotowe powietrza. jak chcesz miec dobrze zrobione to rozkrec i jeszcze daj nowa paste. to powinno pomoc. pozdro

Wszystkie te powyższe uwagi są słuszne. HP chodzą często jak traktory. Ale każdy sprzęt wymaga czyszczenia systemu chłodzącego! I od tego bym zaczął. Nikt chyba nie wspomniał, o tym, że czasem warto trochę odkręcić śruby mocujące procesor, tak by był dalej od powierzchni płyty.

laptop powinien zawsze leżeć na twardym podłożu ,pod nim powinna być taka przestrzeń czyli najlepiej kłaść na stojakach jeśli ktoś kładzie laptopa na pościeli , na miękkich podłożach , na książkach albo czymś innym że spód styka się z podłożem to zawsze sie w ten sposób popsuje, nie ma szans

laptop powinien zawsze leżeć na twardym podłożu ,pod nim powinna być taka przestrzeń czyli najlepiej kłaść na stojakach jeśli ktoś kładzie laptopa na pościeli , na miękkich podłożach , na książkach albo czymś innym że spód styka się z podłożem to zawsze sie w ten sposób popsuje, nie ma szans

Gość czy aby napewno
nie popsuje tylko nawciąga smieci i zacznie sie wylaczać, no fakt dla blondynki to jednoznaczne z zepsuciem .

Gość Metrin4
Mam laptopa hp dv6000. Nie narzekam. Dobra grafa, dobry procek itd. Gry na nim dosłownie śmigają. Dla blondynek porada informatyczna: W systemie operacyjnym Windows Vista do rozruchu system nie używa ( w przypadku procesorów wielordzeniowych ) WSZYSTKICH RDZENI. Da się to załączyć za pomocą: start/uruchom.../ i wpisujemy msconfig. (bez kropki!!!) Następnie klikamy rozruch/opcje zaawansowane i wybieramy ilość procesorów, które ma system używać do rozruchu. Co do przegrzewania, radzę odwiedzić fachowca, aby odkurzył kompa i zakonserwował go. Radzę również zastosować się do rad pani/pana powyżej.

Gość gość
jak komputer się przegrzewa to najlepiej podrzucić do serwisu i szybko rozwiążą kłopot, ja miałam to samo, buczał przy tym straszliwie jak się tak nagrzał ale jak go zaniosłam do http://redicreo.pl/ to jeszcze tego samego popołudnia po problemach nie było śladu