Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maja..

Jak namówić mamę? :(

Polecane posty

Myślę że wybrałam odpowiedni dział. Moje pytanie jest następujące: Jak namówić mamę na kolczyk w języku? Argumenty że inne koleżanki w moim wieku mają nic nie działają. Zrobiłabym bez zgody ale wiem że mama będzie kazała wyjąć i dostanę jakąś surową karę więc chce ją namówić ale od roku nic na nią nie działa. :(

A ciężko poczekać do 18 i zrobić? Czy może masz już 18 lat? Głupi argument, bo koleżanki mają. Odpowiedz na pytanie: Po co chcesz tak naprawdę kolczyk w języku? Ja z tatuażami na takie pytania odpowiadałem, żeby ich nie żałować.

Chce już od roku, bardzo mi się podoba i przemyślałam to tysiąc razy. Czekać nie chce bo to jeszcze 3 lata...

Gość adas to psychol
który zakłada tematy podszywając się pod kogoś innego i sam sobie na nie odpowiada :-o

też kiedyś chcialam - naszczescie skutecznie wybili mi to z głowy:) poczekaj do 18 jak nie zmienisz zdania to zrób, a jak zmienisz to bedziesz uboższa o jedną dziure:classic_cool:

Franko kolczyk można wyjąć w każdej chwili, jest w buzi więc nie rzuca się jakoś wielce w oczy. Język bardzo szybko się goi więc w razie wyjęcia nie będzie śladu.

Podoba Ci się? Ale to nie jest odpowiedni argument... Ja już czuję, że będziesz musiała czekać do 18 lat. W sumie, jakbym miał córkę, to powiedziałbym jej, że zrobi ale: 1. Za swoje pieniądze, a nie za np. kieszonkowe 2. Ma mi później nie marudzić, że ją boli, że jej się wykręca kulka czy inne pierdoły 3. Ma nie afiszować się przy mnie z tym kolczykiem. Ja nie mam nic przeciwko takim rzeczom, ale mówię, jakby zrobił mając córkę :)

No widzisz... 1. Zrobiłabym za swoją kasę. 2. Ja nigdy nie marudzę jak sama coś robię - dobra mina do złej gry. 3. To da się nawet zrobić.

No, ale to nie ja jestem Twoim rodzicem, więc mnie przekonywać nie musisz :) Powiedz to mamie, to co mi napisałaś i zobacz co dalej... Jak nadal nie będzie się zgadzać to poczekaj, nie masz wyjścia...

hmmmm, swoim corkom pozwolilam na kolczyk w pepku, mlodszej nawet sama zrobilam (sama tez mam), pozwolilam mlodszej na male tatoo (sama tez mam :P), ale powiem szczerze, ze na kolczyk w jezyku bym sie nie zgodzila. Za duzo ryzyko. Widzialam chlopaka, ktory malo sie nie udusil, tak mu jezyk zaczal puchnac, znalazl sie w szpitalu. Wiem, wiem, inni maja i nic sie nie dzieje. Usiadz z mama i spokojnie pogadajcie. Niech kazda z Was powie swoje zdanie, a potem moze pojdzcie na kompromis. Tylko nie krzycz, nie placz i nie wymuszaj. Skoro doroslas do kolczyka, to tez postaraj sie dorosle porozmawiac z mama :)

maja wnioskuję ze masz 16 lat bo jak piszesz ze jeszcze musisz czekać 3 lata... szczerze? popieram mamę jescze w tym wieku jestes za młoda na kolczyk w jezyku... a po co ci to dla szpanu czy co? bo napewno nie dla przyjemnosci bo to zadna przyjemnosc

Nie chcesz czekać trzech lat? Bo koleżanki mają? Nie, zmieniam zdanie, Ty nie dorosłaś do takich rzeczy.

No, ale to nie ja jestem Twoim rodzicem, więc mnie przekonywać nie musisz :) Powiedz to mamie, to co mi napisałaś i zobacz co dalej... Jak nadal nie będzie się zgadzać to poczekaj, nie masz wyjścia... Nie chcesz czekać, bo połowa koleżanek już ma? Zmieniam zdanie, nie dorosłaś do takich decyzji.

O Jezu:O jestes wyjątkowa i nie masz:P tłumacz tak to sobie:D zreszta kolczyk w języku to same rozmnażanie bakterii, jakieś paciorkowce:O potem bedziesz chodzić z dziurą w języku:O

maja wnioskuję ze masz 16 lat bo jak piszesz ze jeszcze musisz czekać 3 lata... szczerze? popieram mamę jescze w tym wieku jestes za młoda na kolczyk w jezyku... a po co ci to dla szpanu czy co? bo napewno nie dla przyjemnosci bo to zadna przyjemnosc

Gość cfdercfrf
Ja miałam kolczyk w języku jeden rok.. dwa lata temu go wyjęłam,a dalej mam dziurę,więc nie wiem czy się szybko goi..

No, ale to nie ja jestem Twoim rodzicem, więc mnie przekonywać nie musisz :) Powiedz to mamie, to co mi napisałaś i zobacz co dalej... Jak nadal nie będzie się zgadzać to poczekaj, nie masz wyjścia... Nie chcesz czekać, bo połowa koleżanek już ma? Zmieniam zdanie, nie dorosłaś do takich decyzji.

Gość bvghgh
Ja miałam kolczyk w języku jeden rok.. dwa lata temu go wyjęłam,a dalej mam dziurę,więc nie wiem czy się szybko goi..

Gość ciezarowkaa25
kolczyk w języku - ohyda

Gość adas to psychol
chyba razem jaracie zioło bo każdy pisze to samo po 3 razy :-o

Gość hiacynata
Mama ma rację :O Dziewczyno,to ohydne :O

Gość hiacynata
Mama ma rację :O Dziewczyno,to ohydne :O

No właśnie nie wiem po co piszecie trzy razy to samo, raz przeczytałam i starczy :D :P Czy dorosłam czy nie to nie Tobie to oceniać, podoba mi się to bardzo, jestem gotowa cierpieć przez pewien czas a później ślicznie to wygląda. Z mamą rozmawiam i na spokojnie i mniej spokojnie i nic na nią nie działa, ma swoje zdanie i nie da jej się przekonać. Mam pare innych kolczyk ale w jezyku chce najbardziej.

Gość tez bojaca :)
Ja w Twoim wieku strasznie chciałam mieć tatuaż, też kupę czasu o to wierciłam mamie dziurę w brzuchu , ale mama się nie zgadzała. I dziś jestem jej za to serdecznie wdzięczna :D