Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martula1993

Nadczynność tarczyce objawy i skutki

Polecane posty

Gość Martula1993

Jak widać w tytule mojego dodanego tematu chciałabym dowiedzieć się jakie są objawy i skutki nieleczonej nadczynności tarczycy.

Gość chaya
przede wszystkim przyśpieszony metabolizm, wzmożony apetyt, wytrzeszcz oczu. Nieleczona tarczyca może doprowadzić do bielactwa nabytego, może całkowicie zmienić pracę organizmu. Organizm bardzo szybko się męczy, zawroty głowy, omdlenia, kołatania serca. Z tarczycą nie ma żartów, najlepiej zgłoś się do endokrynologa. I jeśli poleci ci metizol za cholerę nie bierz tego gówna, niby pomaga ale to co robi z włosami czy paznokciami to totalna paranoja.

Gość Martula1993
Pytam ponieważ aż rok temu poszłam z wizytą do dermatologa z powodu wypadania włosów ,dostałam skierowana na pobranie krwi itp. aby zobaczyć czy to właśnie nie wina tarczycy.Na wynikach badań wyszło że mam dużo podwyższone ponad normę,ale niestety nie zrobiłam nic więcej w tym kierunku z braku czasu i lenistwa,własnej głupoty. Boję się teraz iść znów na badania...

mi nadczynność ustąpiła sama, wszystko sie wyrównało nawet guzki w tarczycy zniknęły ale przez cały czas byłam i nadal jestem pod opieka endokrynologa. profilaktycznie raz na pół roku badania krwi a raz do roku USG. Nie zwlekaj tylko zrób badania.

Gość do lekarza bo z nadczynnością
nie ma żartów. Im szybciej tym lepiej. Nie zlekaj i nie bój się.