Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie rozstania..

panicznie boje sie rozstania..

Polecane posty

wrocilam wczoaj do swojego bylego chlopaka. rozstalismy sie juz 3 razy. jestem szczesliwa bardzo go kocham, ale ostatnie rozstanie bardzo bolalo. boje sie ze znow cos bedzie nie tak i ze sie rozstaniemy a ja juz nie dam sobie rady.

Gość znajdziesz fajniejsza dziewczy
czego sie boisz i ile macie lat?

Gość edycia,edytka
a dlugo jestescie w tym zwiazku? hmm tyle razy do jednej rzeki nie powinno sie wchodzic..

20 i 22

od poltora roku... a prerwy trwaly ok miesiaca ..

Gość znajdziesz fajniejsza dziewczy
to twoj pierwszy partner? jakie byly powody rozstania?

Gość edycia,edytka
jeżeli tyle razy rozstawaliscie sie to miedzy wami nie jest tak dokonca wszystko oki..szczerze to watpie w wasz zwiazek..mialam podobna sytuacje

Gość Psychologia ewolucyjna
Uczestniczko dyskusji! Powiedzenie "nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki" oznacza, ze wszystko ciagle sie zmienia. Wejdziesz do rzeki w poniedzialek i ona jest inna, niz byla w niedziele. Rozumiesz kretynko? na tym polega sens tego powiedzenia: wszystko plynie, czyli wszystko (caly swiat, ludzie na swiecie) nieustannie sie zmienia. I ktos moze 15 razy odchodzic od kogos i wracac, i nigdy zaden powrot nie bedzie taki sam, co wiecej: czlowiek, ktorego porzucamy, ne jest tym samym czlowiekiem, do ktorego decydujemy sie wrocic... Wez poczytaj Heraklita z Efezu, zanim zaczniesz przytaczac jego powiedzenia bezmyslnie i bez sensu... A ty, Autorko, przestan sie bac :) jak sie boisz, to twoj strach wywoluje wilka z lasu ;) to sie nazywa samospelniajace sie proroctwo... masz byc odwazna i wierzyc, ze wszystko bedzie ok - i wtedy bedzie :)

Gość Psychologia ewolucyjna
Napisze to jeszcze raz, ale bardziej lopatologicznie, bo cos czuje, ze jednak nie zajarzysz: powiedzenie ""nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki" nie jest jakims zakazem wstepu do rzeki, w ktorej sie juz bylo, tylko glebokim, filozoficznym stwierdzeniem o tym, ze wszystko na swiecie ulega nieustannej przemianie.

powody byly rozne, zazdrosc innym razem brak czasu. golnie byly to bzdury nie bylo zdrady i innych powaznych powodow. wg mnie uswiadomilismy sobie teraz jak bardzo nie umiemy bez siebie zyc... dziekuje za odpowiedz ;)

Gość edycia,edytka
to powiedz mi jaki jest sens bycia z kims i ta osoba odchodzi od nas jak powstanie maly problem?autorka jestem z facetem połtora roku i juz rozchodzili sie 3 razy to co bedzie za kolejny rok..wiesz z reguly ludzie sie nie zmieniaja i to jest ta sama rzeka

Gość ssssssssaades
ja tak samo mam tez sie rozstalam tyle razy... i eraz sie boje ze rzuci mnie przez to ze jeszcze tego z nim nie zorbilam jestesmy 9 miech..

Gość edycia,edytka
a ile macie lat?

Gość ssssssssaades
ja 19 on 21

Gość ssssssssaades
oboje to robilismy tylko jakos my.. nie wiem ...nie potrafimy za duzo o tym gadamy.. i jakos nie potrafimy tego zrobic... ehhh i zostajemy peetingu.. i zaczynaja sie klonie;/

Gość ssssssssaades
klotnie ;(*

Gość edycia,edytka
welug mnie to powinien facet uszanowac np ze nie chcesz tego robic bo nie jestes gotowa itp..jak cie kocha i chce byc z toba napewno cie z tym zrozumi

Gość edycia,edytka
moze porozmwajaj z chlopakiem czemu tak wlasnie macie... moze oboje tak naprawde nie chcecie tego zrobic..

Gość ssssssssaades
no ale ja tego chce. o n wie o tym ciagle o tym gadamy...ale jak przychodzi cos do czegos to nie wiem nie robimy tego...to chore jakies jest ehhh...

Gość edycia,edytka
dziwne to jest wasza sytuacja..chora

Gość ssssssssaades
no przez to zaczynamy sie klocic...on i ja jestesmy zli na siebie..czuje teraz takie eh..ze musze to zrobic a tak chyba nie powinno byc.. ale chce to z nim zrobic kurde..jak dzieci..

Gość edycia,edytka
no wlasnie masz racje,jak dzieci..ale nie powinnas sie zmuszac do tego

Gość ssssssssaades
ale wiem ze brak tego ..niszczy nasz zwiazek bo pragnie on mnie a ja jego a ciagle mamy jakies stop'y ..

Gość edycia,edytka
hmm jak oboje chcecie tego to nie wiem w czym problem....a zwiazek sie buduje na uczuciu a nie na sex...

Gość co ty pieprzysz psychologio
ewolucyjna??? mylisz dwa powiedzenia - to, o ktore Ci chodzi to panta rei - wszystko plynie - wszystko sie zmienia. a o niewchodzeniu do tej samej rzeki to juz inna bajka. nie mieszaj ludzomw glowie i do ksiazek sie zabierz