Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emmmm169406

Pigułka

Polecane posty

Gość Emmmm169406

Mam ukończone 16lat. Od pewnego czasu zaczęłam współżyć ze swoim starszym o dwa lata, stałym chłopakiem. Metody dostępne w aptekach bez recepty nie dają takiej gwarancji jak proszki antykoncepcyjne. Chciałabym zapisać się do ginekologa aby zacząć przyjmować wcześniej wymienioną metodę antykoncepcji. Szukam tu podpowiedzi dotyczącej dobrego lekarza w Warszawie, który jest przyjazny w stosunku do nastolatek. Proszę a sensowne odpowiedzi, bez niemiłych komentarzy. Uważam, że dorosłam do tego aby to robić oraz jestem na tyle dorosła aby racjonalnie myśleć i zdaję sobie sprawę z konsekwencji swojego postępowania, dlatego chcę zabezpieczyć się najlepiej jak się da. Z góry dziękuję. Emka

Gość kbgioŻarówa
w związku z tym, że nie jesteś pełnoletnia musisz iść po tabletki z mamą, bo inaczej lekarz Ci nie przepisze

Gość a niby czemu???
a cezmu lekarz nie moze przepisać tabletek młodszej jak 18 lat? toć rypać się można od 15go roku życia :)

Gość (;
Przepisze, gdyz sama mam 16 lat i teraz koncze drugie opakowanie.. Alee.. Jezeli Twoja mama zapytalaby o cel wizyty u ginekologa, to lekarz musi powiedziec wszystko zgodnie z prawfda, gdyz rodzic to Twoj opiekun i musi wiedziec co Ci dolega i takie tam :P Ale niestety nie wiem gdzie jest dobry ginekolog, bo nie mieszkam w Warszawie (; Pozdrawiam :*

Każdy ginekolog powinien być przyjazny dla swoich pacjentek, bez względu na wiek, także myślę że nie masz się czego obawiać. Taka ich praca i tego się od nich wymaga, nie w ich kwestii leży ocenianie innych.

Gość Emmmm169406
Skoro nikt sie nie odzywa to chyba pozostanie mój najmniej ulubiony środek antykoncepcyjny czyli seks analny. Bo tylko wtedy mam pewność, że nie zajdę w niechcianą ciążę.

Mylicie się :) Lekarz ma prawo odmówić przepisania antykoncepcji hormonalnej nieletniej jeśli nie ma na to zgody rodziców. W wielu przychodniach jest tak, że nawet sama wizyta u ginekologa bez obecności rodzica jest niemożliwa.

mklara, a myślałem że nic już mnie w tym kraju nie zdziwi... Tylko w takim razie nieco to nie sprawiedliwe w stosunku do kobiet, bo facet w każdym wieku kupi prezerwatywy i nikt mu tego nie zabroni. Sic.