Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość riodorro

Czy ktos kisi ogorki w Niemczech?

Polecane posty

Gość riodorro

Postanowilam wreszcie zakisic ogorki. Niestety w Niemczech nie moge znalezc chrzanu i lodyg kopru. Czy ktos wie gdzie moge dostac te niezbedne produkty?

Gość riodorro
Ponawiam pytanie.

Gość ona 36....
jestem w austri chrzan mozna spokojnie kupic ,ale kopru nie widziałam :-(

Gość ona 36....
kup w markecie taki normalny zielony koperek i daj ! ja w polsce tez tak robie jak sa juz w maju 1 ogórki gruntowe nic sie nie stanie :-)

Gość na czacie
no ja kisze ogorki w polsce , do nieiec daleko by zakisic :)

Gość riodorro
A no wlasnie zastanawialam sie nad zwyklym koperkiem. I zrobie tak jak mowisz. A co do chrzanu to szukalam juz kilka razy. Moze bedzie w tureckim warzywniaku. Dziekuje za pomoc.

Gość riodorro
Niestety Niemcy nie wiedza, co dobre :( Brakuje mi tutaj bazarow z warzywami i owocami nie zatrutymi chemia. Tutaj wszystko jest paczkowane i koloryzowane.Moze i ladnie wyglada, ale smak i zapach daleki od idealu.

Gość lutka_
Ja koper widzialam w realu. Zajrzyj tez do tureckich albo rosyjskich sklepow. Oni czesto maja takie rzeczy.

Gość lutka_
Bez chrzanu i lodyg kopru tez ukisisz. Ja tez tak ukisilam. Dodalam czosnku, gorczyce, koperek, kminek, ziele angielskie, liscie laurowe i ogorki wyszly smaczne :) .

Lodygi kopru z wlasnego ogródka, badz kogos zaprzyjaznionego, a chrzan- ten przeciez rosnie na kazdym ugorze, przynajmniej w mojej okolicy :-D

Gość riodorro
lutka_ no tak, ale ja mieszkam w Niemczech, zatem mam tylko ziele niemieckie :( Chyba, ze przyslalabys mi z Anglii angielskie? - oczywiscie za przesylke zaplace :)

Gość lutka_
Ja tez mieszkam w Niemczech. Ziele angielskie nazywa sie w tutaj Piment. Kupisz je bez problemu w duzych sklepach :D Powodzenia w kiszeniu ogorkow !

A na rynku (Wochenmarkt) nie znalazłaś? Pytałaś o nie? U mnie są i chrzan i gruby koper.

Gość tu i tam....
ja kupuje w polskich, rosyjskich lub tureckich sklepach, ost widzialam jednak w Real. wlasnie sie u mnie robia malosolne, pozdrawiam.