Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixi

ciąża a basen???

Polecane posty

Gość mixi

Dziś rano zrobiłam sobie test ciążowy pokazały się dwie kreseczki. Mam pytanie jest teraz upał a wraz z mężem planowaliśmy wybrać się w sobotę i niedzielę na basen. Czy powinnam uważać czy odpuścić sobie basen i opalanie? Dziękuję za odpowiedź:)

to dowiedziałas się, że jesteś w ciąży czy że masz uczulenie na wodę i promienie UV - bo nie bardzo rozumiem co ma jedno wspólnego z drugim? dlaczego miałabyś sobie odpuścić basen?? to w ciąży zamierzasz leżeć plackiem 9 miesięcy? :o idź na basen, poopalaj się, ba, poradziłabym ci chodzenie na basen do samego rozwiązania - sama tak robiłam i powiem ci, że jesli w późniejszej ciąży nie ma żadnych przeciwskazań to ruch bardzo pomaga i tobie i maluszkowi, zwłaszcza po basenie czujesz się dużo lepiej

Gość takich to tylko odstrzelić
basen i pywanie ogólnie jest świetną rzeczą w ciąży, tylko pamiętaj o zachowaniu higieny i najlepiej skontrolowac czy basen na bieżąco jest kontrolowany przez sanepid. z opalaniem ostrożnie.

Basen jak najbardziej ale z przebywaniem na słońcu trzeba uważać o opalaniu nawet nie powinno być mowy ponieważ możesz " zagotować maluszka" Ja na samym początku ciąży także nie wiedziałam że opalanie szkodzi zasłoniłam sobie brzuszek i tak na działce sie opalałam. a niestety następnego dnia a moło nie poroniłam bo wystąpiło krwawienie. Lekarz zakazał mi eksponowac się na słońce

basen tak, opalanie nie bardzo. Zakryj brzuszek i będzie ok. Moja koleżanka ostatnio dostała krwotoku i poroniła - opalała się na plaży i nie zakryła brzucha :(

A ja odradzam basen ,tak powiedzial lekarz mojej ciezarnej siostrze.Woda w Polsce pozostawia wiele do rzyczenia.Za granica sa super baseny np w Niemczech.U nas ryzyko załapania jakiegos syfu.Wlasnie to grozi na basenie.