Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie mgr

Opinie na temat becikowego-proszę o pomoc

Polecane posty

Gość prawie mgr

Witam Zbieram opinie do pracy mgr na temat becikowego. Chciałabym sie dowiedziec jak wyglądała u Was Drogie Mamy sytuacja z przyznaniem becikowego, czy miałyście jakieś problemy oraz co sądzicie o wymogach jakie były do marca tj zaświadczenie od lekarza,że przebywało sie pod jego kontrolą przed 10 tyg.ciąży. Czy słusznie został ten wymóg "zawieszony"do kończ 2011r? Z góry dziękuję

Uważam że wymóg pójścia do lekarza przed 10 tygodniem ciąży jest beznadziejny. Moja przyjaciółka miała przez 3 miesiące okres więc o ciąży dowiedziała się dużo później niż w 10 tygodniu, no i becikowe jej przepadło...

Gość mama dwumiesieczniaka
zeby otrzymać becikowe musialam dac zaświadczenie od lekarza, ze byłam pod jego opieką, ponoć wystarczy teraz ze byla choc jedna wizyta. Ogólnie pomysl ze zasiwadczeniem jest dobry bo najzęsciej patologie co pierwsze lecą po becikowe to akurat nei dbają o siebiewiec moze by to do czegos te kobiety zmusilo, ale samo udowodnienie ze się bylo pod opieką lekarza jest niedopracowane, wymagają zaśiwadczneia a formularzy brak, wg mnie powino wystarczyć pokazanie karty ciązy lub wydruków z usg, jakikolwiek dkument medyczny ze sie bylo pod opiea lekarza a nie ze specjalne zasiwadczenie, gdzi eurzedy same nei wiedzą co i jak

Gość magdziana
moim zdaniem to bardzo dobry pomysl bo ja chodzac do lekarza przez cała ciąże napewno wiecej wydałam pieniedzy niż ten tysiac złotych nawet chodzac panstwowo. To dlaczego kobiety które nie dbaja o swoja ciaże maja dostać te pieniadze?

Gość prawie mgr
podnoszę temat :)

Gość prawie mgr
up

Gość blekotek
ja "załapałam" się jeszcze na becikowe bez żadnych zaświadczeń, ale uważam, że powinno się wymagać karty ciąży! Każda kobieta powinna być pod opieką lekarza w ciąży, a każdy lekarz założy kobiecie kartę. Nawet jeśli będzie tam tylko jeden wpis, to przynajmniej tyle kobieta zrobi dla swojego dziecka.

Gość mamoilasi
wszystko byloby ok gdyby nie to ze na wyplate czeka sie bardzo dlugo napewno nie przepisowe 30 dni. bo gminy dostaja kiedy indziej srodki kiedy indziej je rpozdzielaja itp