Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gretella

złe wyniki badań moczu w ciąży- prośba o pomoc

Polecane posty

Gość gretella

Jestem w 8 tygodniu ciąży. Przed chwila odebrałam wyniki badania moczu i jestem trochę przestraszona, ponieważ kilka wartości mam znacznie przekroczonych. a następna wizyta u gina dopiero 23.07....Czy ktoś może wie o czym świadczą następujące przekroczone wartości w moczu: przejrzystość: lekko mętna norma: przejrzysty bakterie: 734,4 ul norma:negatywny

Gość gretella
mam jeszcze dwukrotnie przekroczone erytrocyty, trzykrotnie leukocyty, dwukrotnie nabłonki płaskie, trzykrotnie waleczki patologiczne, aż siedmiokrotnie kryształy!!!! Bardzo liczne bakterie zamiast nielicznych. Proszę o pomoc. Jestem bardzo przestraszona....

Gość Masz lekkie zapalenie
powtórz badanie żeby sprawdzić czy próbka byłą dobrze pobrana. Jak wyniki się powtórzą takie same to będziesz brać leki i będzie ok, nie martw się na zapas. Pij dużo wody

Oj, nie doczytałam drugiego posta. No to masz porządne zapalenie, nie czekaj do 23! Biegiem do lekarza!

Gość gretella
właśnie dzwonię się umówić... Chodzi Ci o zapalenie pęcherza czy nerek? JA nigdy nie miałam problemów z nerkami, a teraz wystraszyłam się, że to mogłaby byc kamica, czy coś takiego... Jak się leczy takie zapalenie? Czy to jest bardzo niebezpieczne?

Ciężko powiedzieć bo płaskie wskazują na pęcherz, wałeczki mogą być z nerek. Tak czy siak musisz być leczona

Gość gretella
Dzięki!

Wisz, skoro nigdy nie miałaś problemów i nic Cię nie boli to może warto powtórzyć badanie bo albo masz spore zapalenie albo próbka była źle przechowywana. Bo sporo tego wszystkiego. Jeśli mocz nie był zbadany w ciągu 2 godzin od zawiezienia to w tym upale szybko mogą wyjść nieprawdziwe wyniki. Warto też zrobić posiew jak tyle jest bakterii

Mojemu dziecku też kiedyś wyszły bzdury i po powtórzeniu badań okazało się że jest tylko minimalne zapalenie a babki późno zbadały mocz po dostarczeniu i namnożyło się świństwa

1. badania ciężarnych zawsze są "gorsze" niż "normalnego" człowieka :) 2. jeśli coś mimo to jest nie tak gin da ci leki i wskazówki nie martw się :)

Może są gorsze ale nie aż tak :) Chociaż ja całą ciążę miałam książkowe. W ciąży zwłaszcza trzeba dbać o drogi moczowe

Gość gretella
Dziękuję Wam bardzo, dziewczyny! Dodałyście mi otuchy! :) Strasznie się przejmuję ciążą- to fakt. To moja pierwsza i wolę na wszystko na zapas uważać :) Umówiłam internistę na 16:50, bo gina się nie dało wcześniej dorwać. Odezwę się, jak będę wiedzieć co i jak. Jeszcze raz dzięki!

Daj znać po wizycie, trzymam kciuki żeby było ok!

Gretella, no i jak wyniki badań???

Gość gretella
Cześć! Byłam u lekarza. Dostałam antybiotyk - Duomox i osłonowo Lakcid i monilia albicans. Jak skończę antybiotyk, mam ponownie zrobić badanie moczu... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

hej ja tez musiałam brac antybityk prawie cała ciaze brałam urospet a tak było wszystko wporzadku dopiero pod koniec ciazy zaczely sie problemy miałam zaburzenia tetna płodu a do tego dalej zakazenie drug moczowych.Mały sie urodził z wada serca i niedawno sie dowiedziałam ze to przez mój mocz;/Takze dziewczyny niebagatelizujcie tego .bo ja niewiedziałam ze az taki wpływ to bedzie miało tym bardziej mocz na jego serce pozdraiwam:)