Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia pyziunia

Czy można w ten sposób...?

Polecane posty

Gość mamunia pyziunia

Karmię butelką co 3 godziny. Między karmieniem raz dziennie podaję albo kaszkę albo kleik albo warzywo albo owoc. Podaję to np. po godzinie poprzedniego karmienia, a po podaniu następne karminie już nie jest za 2 h tylko poprostu przesuwam o godzinę później. Czy mogę podawać pokarmy stałe między karmieniami? Narazie nie są to duże ilości, bo córcia ma 4,5 miesiąca i ze wszystkim się dopiero oswaja :) A gdybym miała zastąpić jedno karminie na rzecz pakarmu stałego to nie naje się tylko zaraz woła mleczko. Jak myślicie czy mogę tak robić narazie, żeby przyzwyczaić później do zastąpienia jednego karmienia???

Gość mamunia pyziunia
podnoszę

możesz zrobić tak że dasz zamiast jednego karmienia jakis owoc czy cos innego i ile dziecko zje tyle zje a mlekiem mozesz od razu dokarmic

Gość ewelina318
Ja karmiłam o stałych porach, jak wprowadzałam coś nowego, dawałam trochę mleka, potem owoc albo warzywo, potem resztę mleka

u nas miesiac trwalo podawanie stalych pokarmow "na probe". Podawalam zaraz po mleku w porze obiadowej,powoli zwiekszalam ilosc. Po tym czasie zastapilam jeden posilek mleczny pokarmem stalym - wyczujesz kiedy dziecko jest gotowe. Twoja mala jeszcze potrzebuje mleka, my stale pokarmy zaczelismy probowac po 17 tygodniu zycia.

Gość mamunia pyziunia
No więc co podawać w porze obiadowej na początek? Bo właśnie chcę powoli zastąpić karmienie, które przypada na 14-15 (w zalezności o której wstanie dziecko) na pokarm stały.