Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszeelle

Jak rozrabiacie hennę?? hepl mi!!

Polecane posty

Gość miszeelle

eh właśnie przyszła do mnie moja ukochana, czarna, naturalna henna :) tylko niestety na ulotce nie ma nic po polsku :O i nie wiem jak ją rozrobić to po pierwsze, a po drugie tak myślę, żeby przed farbowaniem umyć włosy szamponem przeciwłupieżowym(bo taki lepiej oczyszcza) - bo wydaje mi się, ze kolor bardzioej 'weźmie' umyte, czyste włosy, co radzicie? jak najlepiej ja rozrobić? ktoś ma z tym dowiadczenie? słyszałam coś o soku z cytryny...

Gość miszeelle
tzn. jest niby ta instrukcja na stronie w necie, ale i tak kazdy robi po swojemu, a ja bedę farbować pierwszy raz, więc czekam na jakieś rady

Gość bo senes pije
tak henna w przeciwienstwie do farb naklada sie na umyte wlosy,rozrabiaj tak,zeby powstala taka zawiesina,i im chcesz ciemniejszy kolor tym dluzej trzymaj,ale nie przesadzaj,bo choc to ziola to tez nie nalezy przegiac z czaem,chyba co do czasu to doczytasz sie chyba? Aha,do rosrobionej zawiesiny mozesz wcisnac kilkanascie kropel soku z cytryny w celu utrwalenia koloru,tz,ze nie bedzie sie szybko zmywal.

Jeśli masz do zestawu dołączoną małą białą tableteczkę to przecinasz ją na pół, kruszysz i rozpuszczasz w niecałej wyżeczce wody, dodajesz cały proszek z fiolki i mieszasz do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładasz starannie na brwi, trzymasz ok. 10 min i zmywasz delikatnie żelem do twarzy. Potem delikatnie posmaruj kremem nawilżającym:-) a je4śli masz dwie tubki to robisz tak-wyciskasz jeden cm. ciemnej farby, dolewasz utleniacz-ok 10 kropli, mieszasz i nakładasz jak w powyższym. Ja robiłam sobie wcziraj. Super zjawiskowe spojrzenie mam:-D Fajna sprawa pozdrawiam

Gość miszeelle
z tym czasem to czytałam, że niektóre trzymają 4-5 godz., i tak planuję własnie trzymać podobnie, bo naturalnie mam włosy jasny brąz/ciemny blond a zależy mi na jak najciemniejszych i na jak najbardziej trwałym efekcie, a co do tej papki to właśnie nie wiem czy ma byc bardziej gesta czy rzadka?

Gość miszeelle
sardynia dzięki za rady, ale ja mówię o hennie na włosy, nie na brwi :P

Upsss :-0 Tak to jest jak człowiek jest niecierpliwy i nie czyta całego tekstu..hihi Co do farbowania włosów nie mam pojęcia ale pozdrawiam serdecznie:-)

Gość bo senes pije
no przeciez Ci pisalam,ze konsystencji zawiesiny,tak zebys mogla swobodnie ja nakladac jak zrbisz gesta to jak ja nalozysz?,musi byc zawiesista.