Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lightiscoming

miłość

Polecane posty

Gość lightiscoming

To co w naszym świecie rozumiemy przez miłość jest zaledwie fantazjowaniem na temat drugiej osoby i jak dawno temu ktoś celnie napisał „pocieraniem naskórków. Uczmy się prawdziwej miłości, która jest dawaniem. Ona zmienia wszystko. Uwalnia od trosk i problemów. Daje szczęście jakiego nie daje nic w świecie. Gdy zaś pogrążamy się w ego: „mój wygląd, moje pieniądze, moja rodzina, moje rzeczy, moje przyjemności, moje bezpieczeństwo, moja religia, moje poglądy, to musimy doświadczać problemów i zmartwień, wiecznego lęku o jutro (w bardzo rozmaitych formach). Tylko prawdziwa miłość, która jest dawaniem, wyzwala. Tylko ona daje szczęście, które nie jest chwilowe. Szukajcie uczciwie, a znajdziecie :)

Gość Sfinksowany007
Czlowiek posiada wiecej potrzeb, niz tylko milosc, patrz Jozef Fritzl.

Gość lightiscoming
w realnym, owszem, zdiwiłabyś/zdziwiłbyś się, erotyczny to faktycznie pomyłka :) ale może nie do końca :)

dlaczego, myślę,że to bardzo trafione, wielu ludzi, właściwie wszyscy pragną pogodzić sex z miłością..ale czy tylko dawanie ma sens na przetrwanie miłości, nie ,myślę,że ludzie są zbyt egoistyczni z natury..to powinno się równoważyć i dawanie i branie, po to szukamy sobie kogoś aby dostawać,,miłość, ciepło, i wszystko inne, sami dajemy ale oczekujemy od partnera tego samego, a nawet więcej..

Gość Jelcz342
daj mi kupe kasy to sie nie bede martwił o jutro