Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mamamamma

samotna mama zasiłki

Polecane posty

Gość samotna mamamamma

jakie zasiłki dla samotnej matki i ile zł?? czy samotna mama dostaje 2 tysiace becikowego>>??? bede miec alimentow 4oozł ... a rodzinne i inne zasilki z mopsu sie należą skoro nie pracuje?

Jeśli będziesz miała zasądzone alimenty, to wtedy bedziesz dostawała na dziecko 68 zł z tytułu świadczenia rodzinnego. Becikowe 2000 zł nie ma czegoś takiego. Jest tak - każdy dostaje 1000 zł, a jeśli kwalifikujesz się na świadczenie rodzinne, czyli jeśli twój dochód nie przekracza 504 zł na osobę to wtedy należy ci się dodatkowy 1000 zł. Jest jeszcze jesden dodatek, ale w tym przypadku ojciec powinien być nieznany albo nie zyjący, zasiłek dla samotnych matek. Wedle prawa samotną matką jest ta która ma w akcie urodzenia wpisane że ojca brak lub gdy ojciec dziecka nie żyje.

Gość kolejna dupczyniii
do pracy jak sie fundnęło dziecko, a coś myślała zyc z tych co pracują, pieprzyć się umiałaś a już pracować nie.

2 tys tak becikowe od miasta (1000zł) i jeśli słozysz wniosek o rodzinne to tam jest kolejny tysiąc

Gość nie ma to jak patologia dajeee
i pamiętaj teraz jak będziesz dawała dupy to bierz za to pieniądze, przynajmniej będziesz miała za co zyć, nie będziesz żyła na koszt podatników i to co niektórzy sa dużo starsi od ciebie i muszą ciebie utrzymywać, nie wstyd ci.

A czemu ma nie korzystac z zasiłków skoro jej się one należą? Myślicie że kobiety specjelnie sobie dzieci robią dla magicznej sumy 68 zł rodzinnego i np: 200zł alimentów?

Myślę że autorka i tak prędzej czy poźniej będzie musiała pójśc do pracy bo z tego wyżyc się nie da.

jak sie należą to ok bierzcie,bo już ciężko kilkadziesiat złoty zarobić albo kilka stówek wiecej :/ ech zerowanie jak nic nie ma to jak patologia dajeee TO SIĘ NAZYWA,WPADKA,ALBO BYŁ TAKI KOCHANY I ZOSTAWIŁ MNIE JAK SIĘ DOWIEDZIAŁ O DZIECKU. LUDZIE ZACHODŹCIE W CIĄŻĘ Z ODPOWIEDNIMI OSOBAMI,BO JUŻ SIĘ ŻYGAĆ CHCE JAK WSZĘDZIE WIDZĘ ŻE "ZOSTAWIŁ MNIE Z DZIECKIEM" CHYBA MAŁO OSÓB JEST KTÓRZY SĄ ODPOWIEDZIALNI ZA TO CO ROBIĄ! NAJLEPIEJ NAROBIĆ DZIECI I KLEPAĆ BIEDE I STAC W KOLEJKACH W MOPSIE PO DROBNE JAKIEŚ DO PIELUCH

Gość cxdfxtr
rozne przypadki chodza po ludziach uwazaj zeby ciebie to nie spotkalo

Gość to sie myśli komu daje
jak im tak żle żyć z tych różnych zasiłków, alimentów itp. to po cholerę robią dzieci z byle kim. Trzeba wiedzieć z kim się idzie łózka, a nie leziecie pierwszemu lepszemu, a co do przypadków, to jak ktoś ma głowę na karku to i nie ma przypadków, tylko idioci mają przypadki.

Weźcie po uwagę fakt że z pozoru najszczęsliwsze związki też się mogą po pewnym czasie rozpaśc. Jaką macie gwarancje że wasz zwiazek będzie już nazawsze udany? Żadną... Jaką macie gwarancje że waszemu partnerowi nie odbije po pewnym czasie? Żadną... To że do tej pory jest wszystko w nienagannym porządku , to nie zawsze tak musi byc! Warto w życiu byc wyrozumiałym i nauczyc sie pokory. Niestety doceniamy życie kiedy ktoś wyleje nam kubeł zimnej wody na łeb. Przed kopniakiem przeważnie mądrujemy :D

Gość popierdolone matkiii
i przez to, że nie mam gwarancji, że mój związek wytrzyma to mam jedno dziecko a nie rodzę ich jak królica, a później jęczę jaka to ja biedna samotna matka z kilkorgiem dzieci. Do tego mam jedno dziecko i już jesteśmy 5 lat, a nie, że po 2-3 latach rozstajemy się, albo jeszcze w ciąży zostawia mnie. Takiego typa tobym nawet nie chciała nogą z łózka spychać nie mówiąc o zrobieniu sobie z im dziecka. Jak ktoś ma mózg w dolnej części ciała no to ma co ma, tylko szkoda dzieci.

Gość adfzia282
Czemu zakładacie od razu, że samotna matka to ta, która nie ma szczęścia dp partnera?? W życiu są różne wypadki losowe, może też to być wdowa, która partnera wybrała idealnie a i tak została sama!!!

Gość szkoda,ze zaraz wdowyyyyy
wdowa, to co innego, tylko, że ja jakoś nie mam doczynienia z wdowami z malutkimi dziećmi a jedynie z małpami co się pierdolą jak królice

Gość Antis
Drogie Mamy Jestem studentką ostatniego roku kierunku Nauki o rodzinie. Robię badania do pracy magisterskiej na temat postaw wychowawczych samotnych matek i ojców. Jeśli znajdziecie chwilkę to proszę, pomóżcie mi w badaniach wypełniając ankietę: http://www.ankietka.pl/ankieta/46924/postawy-wychowawcze-samotnych-matek-i-ojcow.html Dziękuję z góry za wasze dobre serduszka :)

Gość seks dla madrych ludzi
następna dajaca