Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

erta10

prawdopodobieństwo ciąży? proszę o pomoc.

Polecane posty

Witam. Mam 17 lat. Chodzi o to, że 2 tygodnie temu byłam na imprezie na której przesadziłam z alkoholem. Wczoraj jednak dowiedziałam się, że na pewien czas zniknęłam wtedy z jednym chłopakiem. Niestety ja niczego nie pamiętam i to budzi we mnie ogromny niepokój. Szanuje swoje ciało i dotąd byłam (jestem?) dziewicą. Chciałam się dowiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę podczas miesiączki oraz czy np. dzień po domniemanym stosunku powinny wystąpić jakiekolwiek objawy typu ból podbrzusza itd? Proszę o wyrozumiałe i poważne potraktowanie tej sytuacji

Gość Escada.
Generalnie powinno unikać się stosunków podczas miesiączki, ze względu na możliwość zakażenia, jeśli już to takowego doszło prawdopodobieństwo ciąży istnieje tylko jeśli masz b. krótkie cykle ok 21-24 dniowe, wtedy wraz z okresem wydziela się śluz owulacyjny i plemniki sobie po prostu przeczekają na owulacje w dogodnych warunkach. Czyta się w internecie bardzo różne opinie na ten temat. A, jeśli chodzi o objawy po stosunku wszystko zależy jaki on był może występować ból podbrzusza, tym bardziej jeśli straciłaś dziewictwo, ale nie koniecznie musi, może byłaś wystarczająco rozluźniona. To kwestia indywidualna. Skoro minęły dwa tygodnie po prostu leć do apteki po test, i sprawa z głowy.

ale rozumiem, że jeżeli mój cykl trwa 29 dni to prawdopodobieństwo ciąży jest raczej małe, tak?

Gość ciekawa jestem 911
co robilas z tym chlopakiem?