Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migrenowaa

macie sposoby na migrene?

Polecane posty

Gość gość
ja mam migreny od 21 lat, żaden neurolog nie może mi pomóc , stosuje solpadeinę ale niestety jest okropna i mam odruch wymiotny przy tym no i niestety powoduje , że ból się nasila i jest częstszy . doraźnie stosowałam też summimigrę, sumigrę , cinnie , no i teraz frimig wszystkie 100mg . efekt jest taki, że głowa przestaje boleć w ciągu 30 min , ale niestety zanim zacznie działać towarzyszą temu dziwne objawy: szczękościsk, osłabienie , nudności zmęczenie , nie polecam prowadzenie auta chwilę po zażyciu . są drogie ale skuteczne , jak was boli tylko kilka razy w mies warto zainwestować, mnie niestety głowa boli codziennie więc jest to dla mnie ogromny wydatek

Gość Rafek
Też miałem taki problem. Nie mogłem sobie dać rady. Jednak dowiedziałem się z pewnych źródeł że czynnik powodujący pulsujący ból głowy to brak magnezu w organizmie. Kolejny czynnik to spożywanie herbaty. Kolejny czynnik to guzy w mózgu. PODSUMOWANIE SPECJALISTY: Jeść magnez, zamiast herbaty i kawy pić soki, na guzy mózgu są pestki z jabłek (uwaga jeśli zaboli cię serce to wstrzymaj jedzenia pestek - pestki zawierają hydroseparyne które niszczą komórki rakowe).

Gość malina8998
Mam, ale nie wie czy oprócz Krakowa stosują gdzieś indziej osteopatie. Zerknijcie sobie tutaj http://rehabilitacjafizjomed.pl/osteopatia-nowatorskie-podejscie-do-leczenia-migreny/ i sami podejmijcie decyzje. Ja na zabiegi chodziłam do Fizjomed. U mnie zadziałało. Trudno mi się wypowiadać czy działa to tak samo świetnie na każdego. Migrena, to coś strasznego, dlatego chwytałam się wszystkiego.

Gość gość
Mnie przez wiele lat męczyły migreny, ale zwalałam to na stres, brałam tabletki przeciwbólowe regularnie. Chodziłam po lekarzach, nawet po neurologach, ale na dłuższą metę nic nie pomagało. Dopiero naturalne metody – biorezonans między innymi zaczął pomagać. Zgłosiłam się z polecenia koleżanki do Vitanea na Podłęskiej w Krk ( www.vitanea.eu ). Warto do nich się przejść jeśli standardowe metody leczenia zawodzą. Pomagają przy różnych schorzeniach. Kupiłam ich urządzenie Smart do biorezonansu – mobilne, wygodne w obsłudze, mogę sobie włączyć po drodze do pracy nawet.