Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feralna noc

jak spełniać własne marzenia

Polecane posty

Gość feralna noc

zawsze podziwiałam ludzi, którzy umieli realziować swoje plany, marzenia, pasje. Mam koleżankę, w sumie niezamożną, a by móc pstrykac zdjęcia kupiła sobie aparat za 2000 bez większego zastanowienia. Teraz robi zdjęcia gdzie tylko może, bawi się tym, cieszy. Druga założyła swój własny biznes, cięzko pracuje ale to było jej marzenie i się w tym swietnie czuje. Mam kolege, który 1,5 roku szukał pracy, któa będzie mu odpowiadałą. Odrzucal wszystkie propzucje aż znalazł taką, którą chciał. Ja moze i dobrze zarabiam ale się męczę w mojej pracy, marze o czymś innym, chciałabym nauczyc się rysować, malować, robić coś dla własnej przyjemnosći. Ale kiedy mam taką okazję - np pójść na kurs rysunku, kurs jezykowy - to rezygnuję, odkładam na potem. Dlaczego??

Gość bo jesteś leniwa
Ja wolałabym głodować i biedować niż robić coś, co nie daje i satysfakcji lub nie przyniesie korzyści później. Jedyne, w co warto inwestować - to w siebie. Tylko to procentuje!

Gość nickonicko2010
można zastosować sztuke autosugestii,jeśli przez długi czas będziesz sobie coś wmawiać to umysł w końcu to zaakceptuje i będzie dążył do spełnienia tego marzenia ... http://tnij.org/nokautolejek

Gość tępy polaczek z Northampton
Kultowe zdjęcie można zrobić aparatem na kliszę a idiotyczne np. na portal nasza-klasa aparatem i za 10 tysięcy! Przykładowo zobaczcie zdjęcia na portalu nasza-klasa jak fotografują wszyscy swoje mordy lub rasują graficznie marne osoby swoje czy w plenerze widać wieżę Eifel'a lub budynek nowoczesny (szczególnie osoby, które zamieszkują bloki lub domki budowane za komuny). Jeśli praca jest mało płatna lub bezcelowa czy bezsensowna i nie rozwija to lepiej w domu siedzieć i wcale nie pracować. W Olsztynie i Northampton takie samo bezrobocie przykładowo wynoszące ponad 20%, a Polacy wszyscy, którzy do Northampton pojechali pracę znaleźli, a miejscowi Anglicy nie pracują, a mogą . . . Zamiast pracować w wakacje na stażu to lepiej iść do biblioteki i 2 książki przeczytać porządne, niż zarobić 1200 zł. przez te 2 miechy. Polki niby takie katoliczki,a zada dają przed ślubem, niby kochają, a jak mężczyzna się w pracy stale uszkodzi czy po wypadku na wózek inwalidzki pójdzie to kobieta go zostawi! I wybierze zdrowego!