Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sądowy nakaz zapłaty

Dlaczego ludzie olewają sądowe nakazy zapłaty?

Polecane posty

Czemu mają w nosie to, że je trzeba zapłacić i udają, że problemu nie ma? Skąd taka bierność? Potem jest płacz, bo komornik przychodzi

Gość lakier no5
stad, ze kasy nie maja. jakby mieli, to nie dopusciliby do tego, zeby sprawa zaszla tak daleko, ze dostana sadowy nakaz.

Gość nickonicko2010
najgorsi są mieszkańcy kamienic którzy nie płacą czynszu przez 30 lat a potem sie dziwią że ich eksmitują ... http://tnij.org/nokautolejek

Trzeba być przedsiębiorczym i płacić wszystko w terminie

Gość lakier no5
powiedz to babci z 600 zl renty i rakiem z przerzutami.

Zawsze można się odwołać. Aha i nie odebranie korespondencji (jak to niektórzy czynią) nic nie da, bo powtórne awizo w sądzie uznaje się za doręczone

Gość Emmett Fitz-Hume
Niektórzy traktują je jako "upomnienie" myśląc, że "nie było sprawy- komornik nie przyjdzie" :)

Wielu cwaniaków po prostu nie chce płacić i miga się. A po co się odwoływać od czegoś, co jest uczciciwe? W Polsce dłużnicy są bezkarni, a wierzyciele mają coraz mniejsze prawa

Gość do Emmett Fitz-Hume
to są idioci

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
"Trzeba być przedsiębiorczym i płacić wszystko w terminie" po takim tekście od razu widac zę gówno wiesz o zyciu, sa tacy co sie zlewaja ale sa tacy i to jest większośc ze po prostu nie ma z czego spłacić

Mogli nie brać rzeczy, na które ich nie było stać. To wstyd mieć sprawę sądową za niezapłacenie 100 zł rachunków telefonicznych. Jak ktoś nie umie tego zapłacić to jest ciotą

Koszta sądowe i komornicze powinny być jeszcze wyższe. Byłyby przestrogą dla innych i ludzie nauczyliby się porządnie płacić

I dobrze, że tam wydzwaniają, bo jak ktoś ma długi to niech ma z tego powodu dyskomfort

Gość tępy polaczek z Northampton
Po pierwsze mandaty się za szybko przedawniają! Głupie jest polskie prawo i mandat powinien być dożywotni i rosnąć wraz z odsetkami, aż do śmierci i obciążać małżonka lub dzieci czy rodziców! Mandat drogowy czy za pijaństwo powinno się odrabiać społecznie w pracy lub prawo jazdy zabierane alimenciarzom bez względy czy to jest ich zarobkowy dokument! Skoro może jeździć samochodem to i może pracować w każdej innej pracy! nawet niańką dziecka być, bo mamy równouprawnienie! Skoro się nie ma z czego mandatu zapłacić to się prawa nie łamie! jeśli ktoś nie ma pieniędzy to nie pracuje i jest nierób! Sąd musi wtedy natychmiast lenia pracusia zrobić! Jeśli ktoś nie pracuje lub pracy nie szuka to i nie powinien żreć!

I są tchórzami, że nie odbierają tych telefonów. Dobry windykator ma dobrą pracę, a dłużnik ma tylko długi. Dla dobrego windykatora zawsze znajdzie się praca, to dobry zawód

Śmieszy mnie takie podejście. Są ludzie, którzy biorą kredyty, czy coś na raty i płacą do czasu, kiedy mają pracę. A zdarzają się takie sytuacje, że człowiek zostanie zwolniony i nie ma z czego płacić. I co wtedy? Ma wziąć sznurek i się powiesić, bo ma niezapłacone raty? Banki często umarzają takie długi. Np. moja znajoma miała taką sytuację, że wzięła 10 tys kredytu, nie miała z czego spłacać, bo została zwolniona i po jakimś czasie (po roku jakoś) przysłano jej, że jeśli teraz zapłaci 3 tys, to dług zostanie jej umorzony w całości z odsetkami. Banki są ubezpieczone od takich sytuacji. Inną sprawą są agencje windykacyjne typu KRUK. Oni z kolei próbują ludzi zastraszyć. Dzwoni taki człowiek i mówi, że on jest i tak miły, że do mnie dzwoni, że mój mąż i dzieci będą spłacać moje długi, że zadzwoni do mojego pracodawcy i powie, że jestem nieuczciwa, wreszcie, że przyjdzie komornik i mi zabierze z domu wszystko z łóżkiem. Śmiechu warte. Wystarczy tylko spytać czy mają prawomocny wyrok. Przeważnie nie mają. A jeśli nie mają to mogą nas pocałować w d... I wtedy z reguły oddają dług spowrotem do banku. Tak to działa. A najlepsze jest to, że KRUK do mnie zadzwonił, bo nie zapłaciłam dwa miesiące za Polsat. :D:D:D

Gość o maaaj gaad
tak czytam ten topik i zie zastanawiam JAK W TAKI CUDOWNY DZIEN MOZNA SIEDZIEC I PIERDZIELIC NA TAK BEZSENSOWNYM TOPIKU??????????? autor to na bank jakis szczyl, ktory tyle wie o zyciu co na onecie przeczytał.....ludzie po kiego takie dyskusje????? i z kim????? litosci, ale cholera mnie bierze jak czytam wypociny przemadrzalych gowniarzy,ktorym tatus z mamusia zasponsorowali wszystko a biedne dzieciatko nawet palcem nie kiwnelo, bo nie daj boze jeszcze by sie spocilo....

Gość KRUK ma prawo dzwonic
kiedy chce i do kogo chce. smierc dluznikom ktorzy nie placa

Gość Rocky masturbator
Paniusia z Kruka może przyjechać i mi fujarę pociągnąć najwyżej. Jeśli będzie ładna, to może ją wpuszczę [cool[

Gość Rocky masturbator
Tak się podnieciłem, że aż coola nie zrobiłem :classic_cool:

Gość windykacja górą
to dobry branża i fajna praca

Gość biedote bez kasy
trzeba przyciskac by zaczela placic

Gość a co sie stalo
czyzby gach alimentow nie placil

Gość bo są nieudacznikami

Gość Musicie to spłacać