Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcepomócsiostrze

Moja siostra może być oskarżona o zniesławienie!(?)

Polecane posty

Gość chcepomócsiostrze

Siostra jest dziennikarką, napisała kompromitujący artykuł na temat pewnej osoby i teraz ten człowiek grozi że poda ją o zniesławienie. Czy ma do tego prawo? Myślałam że dziennikarze są wolni od problemów sądowych,niezależnie od tego co by mówili, pisali itp.

Gość paw___1111111111
Oczywiście mam wolność prasy ale.... Jeśli było to aż tak bardzo obrażające to może wnieść wniosek do sądu! Zazwyczaj karę ponosi ogólnie cała gazeta płacąc odszkodowanie...

Gość chcepomócsiostrze
To nie było obrażające tylko opisana cała prawda o tym człowieku, on przyszedł do mojej siostry z awanturą. Podobno moja siostra znalazła na niego jakieś szokujące dowody, nawet była u niego i grzebała w jego rzeczach(rozumiecie, taki zawód).

Gość wymarzona
beknie za to,i to nie tylko ona. Nie miala autoryzacji na ten tekst,czyli napisala go wbrew wiedzy zainteresowanego,niestety nie ma tak,ze dziennikarze sa bezkarni i moga wypisywac co im sie podoba,sa granice dobrego smaku.

Gość paw___1111111111
a gazeta jakiegoś większgo pokroju czy jakaś regionalna?

Gość chcepomócsiostrze
Gazeta która znana jest nam wszystkim. Fakt, w fakcie wypisują różne głupoty. Ale jeszcze nikt na tym nie ucierpiał. Mam tylko nadzieje że mojej siostrze nic za to nie grozi. Taki ma zawód.

Gość w rosji by ja stracili na
krzesle elektrycznym, w polsce zrobi loda komu czemu i wyjdzie.

komu trzeba* miało być :D

jak by tak było to dziennikarze mogli by doskonale manipulować społeczeństwem... ta osoba może wnieść sprawę ale jeśli siostra ma dowody popierające to co opisała to bez problemu wygra sprawę

Gość ja sama chciałam idź na
dziennikarstwo a matka mi powiedziała że nie z dwóch powodów - moge nie mieć pracy - a dwa - dziennikarze to ścierwa które myślą tylko o sobie.

Gość wymarzona
jesli to fakt,to oni akurat maja najwiecej spraw sadowych za pomowienia,sa juz przyzwyczajeni do wyplat odszkodowan.

Gość pri madjonna gr
Moj kolega podal gazete do sadu,bo zrobili mu zdjecie jak siedzial z kolegami na lawce.Do zdjecia zrobili artykul o "osiedlowych huliganach" niszczac mu opinie.Taa kur..,chlopak porzadnie sie prowadzi,po studiach,teraz w powaznej firmie pracuje,a oni mu kolo dupy narobili.Musieli wyplacic jakies 15 tys odszkodowania.

Gość Hahaha ja ni mogę
"Fakt" często takie bzdety pisze :/ Typu "Mała żabka została uratowana!", "Ufo mnie oszukało" :O Nie ma tam nic prawdziwego :P

"Fakt" to super gazeta, kurwo! :D hehe, bez obrazy, taki żart

Gość pieeeesioooo
hhahahahhahhahahah :D

Gość samuel 87
z tymi odzkodowaniami to bym nie szalal, kilkaset pln, kilka tys, jesli ktos zlapie wiecej to ma dobrego prawnika lub zrobiono mu prawdziwa krzywde. najwiecej mozna dostac od gazet

Gość gość
twoja siostrzyczka, powinna sie liczyc z konsekwencjami, a nie teraz cząść porami. a fakt ogolnie znany jako mega szmatlawiec. gratuluje siostrze pracy w prestizowym pismie.

Gość gość
do znieslawien mozna zaliczyc takie synonimy: chamski, niemily, arogancki, cfaniak, pajac, glomb, nierzetelny , ????????? ktore z tych okreslen odpadna od razu i nalezy je traktowac z przymruzeniem oka