Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem o co kaman

Allegro-co znaczy ze allegro daje mi pierwsze upomnienie?

Polecane posty

Gość nie wiem o co kaman

Wzielam udzial w licytacji i niestety dopiero pozniej poczytalam negatywne komentarze sprzedajacego(bylo ich wiecej niz pozytywnych).Dowiedzialam sie ze sprzedajacy wysyla buble a cala jego sprzedaz polega na tym ze zarabia na przesylkach.Napisalam do niego meila,ze chialabym sie wycofac itd.od niego nie dostalam zadnej odpowiedzi.Za to od allegro dostalam wiadomosc ze allegro zwrocilo sprzedajacemu prowizje a mi wystawiaja pierwsze upomnienie(trzy i zawieszaja konto).O co chodzi z ta prowizja i skad to upomnienie/

lepiej napisz do allegro i sie zapytaj, powiedz im ze masz watpliwosci co do sprzedawcy i jego uczciwosci

Gość nie wiem o co kaman
A czy tak trudno odpowiedziec komus na pytanie bez wyzwisk?:O

Allegro zwraca sprzedawcy prowizję, tzn. tę kwotę, którą Sprzedawca zapłacił za sprzedaż towaru. A że Ty nie zapłaciłaś Sprzedawcy, do transakcji nie doszło, więc Allegro oddaje Sprzedawcy tę prowizję. Możesz się dogadać jakoś ze Sprzedawcą, tylko On może wycofać Twoje upomnienie od Allegro. Postaraj się następnym razem unikać takich sytuacji. Z jednym upomnieniem konto może przecież funkcjonować. Pozdrawiam.